Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Konec času - 2. část (S04E18)

(epizoda)
  • Velká Británie The End of Time - Part Two
Trailer

Obsahy(1)

Tato píseň končí, příběh ale neskončí nikdy. Novoroční speciál kultovního britského sci-fi seriálu.
Vládce se převtělil do každého člověka na planetě Zemi a nyní vězní Doktora a Wilfreda, který spolu s Donnou jako jediní lidé zůstali této přeměny ušetřeni. Na druhém konci vesmíru, uvězněni v časovém zámku, se ale k triumfálnímu návratu připravují samotní Páni času. To by ovšem znamenalo zhroucení času a konec všeho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, poslední díl Davida Tennanta v roli Doktora a vůbec celého tvůrčího obsazení. Z 1. části jsem čekal, že nás v této části bude čekat velký souboj s Pány času, ale nestalo se, ale i tak velice povedená epizoda. A samozřejmě nejlepší bylo rozloučení 10. Doktora, byl mu dán dostatečný prostor, aby se rozloučil se všemi, kteří mu přirostli k srdci. Myslím, že to byl hezký a dojemný konec desátého Doktora. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím absolutní vrchol co se seriálu Doctor Who týče. Dokonalý dvojdíl, kterému nechybí okamžiky, při nich tuhne krev v žilách a přechází mráz po zádech, okamžiky nostalgické, ale i ty, kterým nechybí humor. No a ten závěr musí dostat každého, nejen ty, pro které byl Desátý Doctor tím nej... Díky Davide, myslím, že už navždy zůstaneš jedním z nejvýraznějších Pánů času. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastické finále! Takové, jaké má být. Dramatické, napínavé, velkolepé, se špetkou humoru a nakonec s emocionální ždímačkou, ale vkusnou a noblesní. Skvělé! Jediné negativum je, že to byl konec Tennanta, který je prostě Doctor a obávám se, že nikdo ho nebude schopen nahradit. Možného nástupce bych viděl - Vládce, jak jsem psal u předešlého filmu, ale toho trošku lehkovážně vyplýtvali na zápornou postavu, kterou jsme zase tak často neměli možnost vidět. Ten by tam pasoval, je to stejný "blázen" jako Tennant. Ale co se dá dělat... Každopádně, co se týká filmu jako takového - pecka! Howgh! ()

PanCitron odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Pánů času s Timothy Daltonem v roli jejich vůdce Rassilona, John Simm se vrací jako Master a poslední příběh desáté inkarnace. Ingredience, které nezní špatně, ovšem v důsledku se je nepovedlo zkombinovat v tom nejlepším poměru. Především za to může Daviesův opravdu divný příběh, který jen podtrhuje otřesný cliffhanger se změnou všech lidí na Mastera a jeho ještě hloupější vyřešení. Páni času jsou také spíš nějaká linie mimochodem a celkově celý jejich návrat působí místy až zbytečně. Přesto několik plusů se v této epizodě najde a určitě jím není zbytečně natahovaná regenerační scéna, kterou si sice RTD a zbytek týmu nemohl neodpustit, ale po pěti minutách začíná být zdlouhavá. Přesto Wilf jako asistent byl dobrá volba. Master je sice větší šílenec a jeho „super schopnosti“ působí trochu vtipně, přesto stále scéna Jeho smrti je asi to nejlepší co epizoda může nabídnout, což je u regenerační epizody celkem škoda. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď mi došlo, že neukázali co se stalo s Vládcem. Docela mě mrzí, že se 10. projevil při reinkarnaci jako srab, trošku mi to přišlo až dětinské a sobecké, ale bylo mi ho líto na konci. Nejen proto mám raději 9. doktora. Čekala jsem, že to loučení bude působit více emotivně. I po tomhle dílu bych řekla, že v seriálu byly i lepší epizody. Ale nejvíc byl ten konec se Mattem... "Vlasy, panebože, já jsem holka!" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Při regeneraci Desátého Doktora (David Tennant) hraje v pozadí skladba s názvem "Vale Decim", který se dá přeložit jako "Sbohem Desátý". (Bane_Boss)

Reklama

Reklama