Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

castor 

všechny recenze uživatele

I přesto, že už mám přece jenom něco nakoukáno (a leccos mě nepřekvapí), musím podotknout, že Keeping Mum je zejména MILOU bizarní britskou záležitostí. Starostlivá stařenka přijede na britský venkov, kde chcípl (a chcípne) pes a do dobře situované rodiny v mírné krizi přivane svěží vítr, aniž by někdo tušil, jakých drastických metod užívá. Snímek bohužel nemá takové tempo, jaké by mu slušelo více, ale zato herecké obsazení je nesmírně vydatné. Co se Atkinsona (jehož postava se nějak zapomněla u Boha) týče, tak zapomeňte na Beana (snad jen během gólmanských "dovedností") a očekávejte skvělého charakterního herce, Maggie Smith hraje důstojně ku váze svého jména, skvostnou Kristin Scott Thomas netrápí jen dceřino libido a doslova brilantní part (zejména proto, že bychom jej v podobné roli nečekali) udržel na uzdě Patrick Swayze v sebeironické roli samolibého amerického sukničkáře, golfisty a videoamatéra. 70%!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť distribútorov za slovenský názov filmu, naposledy sa tak trafili pri filme Amores Peros – Láska je kurva. Jemný anglický humor, Atkinson a jeho rozhovor s Bohom v kostole pomocou vypínania mikrofónu, alebo Patrick „Dirty Dancer“ Swayze ako golfový zvodca (hlavne keď sa predvedie v tangáčoch) sú super. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují. A co dělám já? Zbavuji se mrtvol." Dlouho jsem si myslel, že vyhazování peněz za uklízečku je znakem lenosti, ale ona je to vychytralost. Sousedovic milý psík mě totiž celou noc lehce dráždí svým půvabným štěkáním, halekání mého souseda muezzina mě už taky moc nebaví, v práci kus nade mnou sedí roztomilý chlapík, kterému by slušela sekera v hlavě a to se musí nějak řešit. Já chci Grace, se kterou jsem se sice až tak moc nebavil, ale jeví se mi býti velmi solidní univerzální uklízečkou. A o solidnost jde při vraždění především. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama