Reklama

Reklama

Matt Dillon a Kate Hudson si užívají líbánky, když u dveří zazvoní Owen Wilson. Měli byste to srdce nechat na ulici kamaráda, který právě přišel o práci i střechu nad hlavou a který slibuje, že je to jen na pár dní? Architekt Carl Peterson chystá svatbu s učitelkou Molly Thompsonovou, dcerou svého nadřízeného. Jako svědka si pozve svého nejlepšího přítele Randyho Dupreeho. Po líbánkách se Carl vrátí do práce, kde ho Bob Thompson očekává s nabídkou. Líbí se mu jeho architektonický návrh na bytový komplex a jmenuje ho hlavním projektantem. Carl se večer setká s přáteli v baru, kde objeví Dupreeho, který tam přespává. Randy se mu svěří, že dostal v práci vyhazov, přišel o byt a hledá si místo. Carl ho pozve na pár dní k sobě. Molly se to sice moc nelíbí, ale nakonec souhlasí... Dupree se v jejich domě zabydlí a místo hledání práce trénuje s dětmi ze sousedství baseball. Brzy se začne chovat u Petersonových jako doma, ruší Carlovo a Mollyino soukromí a působí v domě samé problémy, které vyvrcholí požárem obývacího pokoje. Carl poté Dupreeho vyhodí. Když pak s Molly jede večer na drink, spatří ho sedět v dešti na lavičce. Tentokrát ho vezme zpátky domů Molly, protože je jí Randyho líto. Carl mu řekne, že teď to bude jiné, že musí pomáhat a přizpůsobit se jejich životu. Dupree souhlasí. Uklidí po požáru celý obývák, připravuje snídaně. Zhlédne se také v cyklistovi Lance Armstrongovi a začne trénovat na kole... Bob Thompson mezitím Carlův projekt zcela změní, aby na něm vydělal. Carl je v šoku. Protože Thompson miluje svou dceru, navrhne mu, že by si Molly mohla nechat své původní příjmení. Také ho překvapí, že Carl chce mít v budoucnu s Molly děti, a chce, aby si dal udělat vasektomii. Carl cítí, že ho Mollyin otec nenávidí, žije proto ve stresu, přestane o sebe pečovat a vrací se domů čím dál později. Molly tak tráví čas s Dupreem a postěžuje si mu. Ten jí chce pomoct Carla znovu získat. Jednoho dne ale Molly Carlovi všechno vyčte, pohádají se – a Carl začne svou ženu podezřívat, že má něco s Dupreem... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (268)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ta trojka byla dobře sestavená. Wilson byl opravdu neřízená střela. Hodně věcí tam smrdělo takovým tím laciným americkým humorem, ale u pár věcí jsem se s přáteli i zasmál. Celkově to nenudí, ale nic převratného to také není. Dávám dvě videokazety ,,šikana v Pacifiku'' z bedny nadepsané - tábornické potřeby .-) ! * * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me teda docela zklamalo. Uvod sice prijemnej a kdyz vlitne Dupree do baraku, tak to parkrat solidne rozjede. Jenze nekdy v 45. minute tohle skonci a celej film se zacne tocit okolo manzelstvi a Dupree je tu nakonec za toho, co pomaha. Jenze i kdyz byl ze zacatku vtipnej, tak mi pak uz lez na nervy a to samy plati v podstate i o Hudson a Douglasovi a fakt sem doufal, ze je Dillon sereze vsechny na jednu hromadu. Co se Dillona tyce, ten mi jako partak k Owenovi nesed, ale hral solidne. Prvni pulka filmu je vtipna, druha je az na par scen opruz, takze jen 3*. A Seth Rogen rulez. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Komedie na poněkud otřepané téma, co se stane, když novomanželům – samozřejmě zámožným a prosperujícím – nabourá život kamarád z dětství, který je pošuk na n-tou a navíc odmítá opustit kamaráda a přenechat ho nějaké ženské. V hlavních rolích Kate Hudson, Matt Dillon a jako cvok Owen Willson, mihne se tu i Michael Douglas, ale celkově docela nudný a nevtipný filmeček, u kterého se těžko dá pobavit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice povedenená komedie, ve které se režiséři snažili vyhnout se co nejvíce tradičním klišé a dost dobře se jim to dařilo, nebýt strašně provařeného finále, které je zde navíc umocněné rychlým průběhem...film je skvěle obsazený a ačkoliv byly herecké výkony dobré, vyzdvihuji bavičský potenciál a vtipnost Owena Wilsona, který svým smyslem pro humor posadil komedii o třídu výš. Určitě příjemná záležitost pro deštivé a chladné odpoledne...P.S.-počkejte si na potitulkovou scénu s Lancem Armstrongem...54 miliónů dolarů(rozpočet)/130 miliónů dolarů (výdělek celosvětově) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je odľahčenou komédiou o tom, ako sa manželstvo novomanželov ohrozí tým, že sa ich najlepší priateľ presťahuje a zostane s nimi. Ale pri tom vytvára absolútny chaos. Vypuknú požiare, nahota, zaplavené kúpeľne, to všetko sú výsledkom tohto sťahovania. Owen Wilson pôsobí ako veľmi šťastný a bezstarostný človek, no napriek tomu v neskorších častiach filmu ukazuje zrelosť a nie povrchnú stránku. Som ohromený jeho výkonom. 6/10 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Snímek se stal prvním setkáním Owena Wilsona a Kate Hudson, kteří se díky němu stali několikrát partnery i v osobním životě. Po jednom z jejich rozchodů se Wilson údajně pokusil o sebevraždu. (Olík)
  • Owen Wilson se k projektu připojil už během příprav scénáře. Jeho návrhy a nápady jsou rozesety po celém scénáři a znásobují vynalézavost jednotlivých postav. (Siriuss)
  • Ve filmu se objevil i Lance Armstrong, nejprve v Carlových představách na jachtě pana Thompsona a podruhé po závěrečných titulkách, při pročítání Dupreeho knihy. (rrobertek)

Související novinky

Captain America 2 jako komedie?

Captain America 2 jako komedie?

08.06.2012

Tak to zřejmě ne, ale nadhled mu rozhodně chybět nebude. Do finálních rokování o režii (Joe Johnston se nevrátí) totiž vstoupili bráchové Joe Russo a Anthony Russo. Ti jsou známí především jako… (více)

Reklama

Reklama