Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak druhé pokračování už není tak dobré, jako první, ale pořád se mi to moc líbí. V komentáři k jedničce jsem nezmínil, jak mi tam pěkně sedla A. Friel. Tak tady jí to sekne úplně stejně. Z Newcastlu se přesouváme do Madridu. Fakt je dobré nakouknout do zákulisí i mezi hráče světové extratřídy. Pro mě je to sice v průběhu zápasů trochu utrpení, ale nedá se nic dělat. Je hloupé, když ten zápas poznáváte a on ve filmu probíhá stejně, jen naše herecká dvojice průběh mění. Nechybí pohádkové motivy typu geniální góly, nůžky, zázraky a podobně, ale asi to tam být muselo. Jsem rád, ýe je nějaký takový film ze zákulisí fotbalu. A ta spousta hvězd... Supr! Škoda hloupého konce.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Real Madrid, tým plný individuálních hvězd, kteří časem taky pochopili fakt, že bez spolupráce se ani pes neposere. Jenže v tomhle filmu to je bráno trochu z jiného konce. Také že musí, aby to trochu bylo efektivní, zábavné a emotivní zároveň. Zase je fakt, že z Muneze udělali sympaťáka, jak má být a i když trochu pookřál z prvního dílu, je třeba se se životem poprat a právě fakt, že jeho osobní příběh je druhá taková příběhová lajna, stojí za to vidět více než filmové fotbalové zápasy. A ač jich je dost, jsou efektivní až hrůza, většinou také nesmyslné a nereálné, což je místy taky dost zábavné. Což takhle cirka 5ti metrový ofsajd? Fakt, že každý gol se neobejde bez dlouhé individuální akce přes celé hřiště a tak dále. No, snad dodat jen jedno...těšte se na trojku, já se těším i tak. --- Dostáváš na talíř tak moc, tak si dej pozor, co ti padá přes okraj. ()

Reklama

melloun 

všechny recenze uživatele

Santi Munez si sice polepšil a přestoupil do jednoho z nejlepších týmů na světě, ale film si paradoxně kvalitativně pohoršil. Záběry ze hřiště jsou opět velice povedené a mají tu správnou atmosféru. Bohužel, znovu nalezená matka a nevlastní bratr, který je mimochodem hrozný spratek (viz. rozmlácené Lamborghini), tvoří velice kýčovitou část filmu. A vůbec celé dění mimo hřiště si zaslouží palec dolů. Nic to však nemění na tom, že se na třetí díl těším jako malé dětsko, protože takových sportovních snímků je opravdu pramálo. ()

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Jednička byla plná fotbalu, kvůli kterému se mi film líbil. Ve dvojce jde bohužel sport už dost stranou, i když to mohlo být i horší. Řešení "hvězdných" mores a rodinných problémů mě zrovna nebere. A jak by řekl klasik Míra Bosák: "Toto mělo s fotbalem asi tolik společného, jako čabajka s racionální výživou" Na trojku radši ani koukat nebudu.... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že s prvním dílem se to srovnávat nedá, ale snímek má pořád svoji kvalitu a dobré fotbalové scény. Mnozí zde píšou, že je to příběh jak z telenovely. Ano, máte pravdu. Kariéra Santiaga rapidně vzrostla, až podezřele rychle:) Jenomže si musíme uvědomit, že kdybychom měli čekat, než se dostane z Newcastlu do Realu Madrid a mělo by to být podle reality, tak by se muselo natočit alespoň 10 dílů "Mexické vlny":) Hodnotím horšími čtyřmi hvězdami. [možný spoiler] Výtku mám k zakončení filmu "pokračování příště", problém tkví v tom, že 3. díl nějak nenavazuje na tento díl druhý!!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)

Reklama

Reklama