Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

juta 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že ve skutečnosti by nic takového existovat nemohlo, nebo alepoň do té chvíle, než by se na to přišlo. Ve filmu je ale možné všechno a tak nám tu je představena docela slušná komedie z prostředí školního zařízení, kde není nic takové, jak by se na první pohled zdálo. Já bych rozhodně na takovou školu klidně šel. :-) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Typicky americká teenagerská komedie. Pokud jste alespoň dvě takové už viděli, odhadnete celý film se všemy zvraty už podle synopse, ne-li z plakátu. A o to jde, dostanete přesně to co chcete! Nic nepřebývá, nic nechybí a zrovna tenhle kousek, neobsahující nechutnosti a jiné debility je ukázkou, proč je tenhle žánr tak super. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Skrátka sa strašne ponižuješ.“ Mám rád Justina Longa, je mi strašne sympatický. V tejto snímke stvárňuje večného smoliara, zvyknutého na podceňovanie zo strany vlastných rodičov. Keď ho neprijmú na vysokú, rozhodne sa, že si s podobne odpísanými, skrachovanými existenciami, založí vlastnú. Klišé sú jedna vec (prekvapí niekoho, že na podvod zlý dekan nakoniec príde a všetko vrcholí v súdnej sieni, kde hrdina predvedie heroický monológ?), no sympatická atmosféra a fajn herci druhá. V smršti podarených postavičiek si každý nájde svojho favorita (kuchár, chlapčenská verzia Carrie Whitej). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bartleby (Justin Long) má problém dostat se na vysněnou vysokou školu. S čím ale nemá problém je jeho vyřídilka, a ochota jít do neprobádaných dobrodružství. Na žádné vysoké škole ho nechtějí ? A co si takto založit vlastní vejšku, s vlastníma předmětama, Jenže to co mělo být na začátku jen habaďůra na rodiče se rozkřikne, a najednou má "studentů" více než málo. A Bartheby začíná cítit něco jako zodpovědnost - a jeho cílem se stává zlegalizovat svoji školu i u příslušných úřadů ... Tento film má pro mně dvě výhody - Justina Longa a Jonaha Hilla. Díky tomu jsem se po většinu filmu i docela dobře bavil, byť podobně absurdní film jsem hóódně dlouho neviděl. Určitě nečekejte že se budete válet smíchy po zemi, ale sem tam se určitě zasmějete, a až na srdceryvný konec (u komise) se to vcelku dalo vydržet.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato bláznivá potřeštěná komedie určitě zobrazuje sen nejednoho puberťáka o ideálním systému školství. Taky bych v mládí chtěla takhle prožít alespoň jeden rok života. Už ten originální nápad se založením školy bez učitelů stojí za ocenění a to nemluvím o sympatických hercích a zábavné uvolněné atmosféře, kde o vtipné situace i trapasy není nouze. Pokud nehledáte nic náročného a chcete se jen pobavit, tak tohle je skvělá příležitost. Aspoň já jsem se bavila. A pokud byste podobnou školu hledali, možná by stálo za úvahu zajet do Plzně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Skateboarder, ktorý skočí do bazéna, je profesionál Chad Fernandez. (rador)
  • Za povšimnutí určitě stojí to, že jakmile příjde "Šrédr" na seznamovací večírek a přitře se ke klukům u kulečníku a shodí celý stojan s tágy na zem, tak všechna popadají a nikdo je nezvedne. Záhy je v záběru vidět jedno dané zpět a stojan je perfektně usazený, z dalšího úhlu záběru jsou tam už tři! Stihne někdo během filmových pěti vteřin narovnat stojan a poskládat tři tága zpět aniž by byl vidět?! (Rodriguez)
  • Všechny počítače, které se ve filmu objevují, jsou od společnosti Apple. Jejich počítače je možné spatřit celkem 39krát. (URBAN)

Reklama

Reklama