Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové (potažmo Paul) jsou podle mě průměrní režiséři. Lavinu, kterou spustili svým prvním snímkem, bych nerad komentoval, tak jen dodám, že zkrátka a dobře POTŘEBUJÍ silný scénář. Jako v případě Jak na věc. V tomhle filmu se Paul rozhodl, že do něj nacpe všechno, co je v dnešním světě aktuální, z hlediska nadsázky to vynásobí na třetí a nejspíš doufal, že se smíchy umlátíme. Povedlo se mu to jen tak napůl, Dennis Quaid nemá ve filmu mnoho prostoru (ovšem až na závěrečné finále, kdy opravdu hezky mluví) a tak z toho, čemu se smějeme, zbývá jen ona soutěž American Dreamz (ve skutečnosti v USA Pop Idol, u nás Česko hledá Superstar) a její moderátor Hugh Grant, který sice hraje podobnou roli již po několikáté za sebou (jeho další oblíbená poloha je "nesmělý frajírek" ;-), ale mě to vůbec nevadí. Právě v oné dějové linii hudební soutěže jsem s autorem snímku nejvíce souhlasil a ona vyplňovala největší část filmu. Příběh "teroristy" je totiž poněkud pofidérní z hlediska jeho vyústění. Zkrátka a dobře, nejsou to čisté čtyři hvězdičky, ale velice silných 70%. Snímek V dobré společnosti si určitě co nejdříve pustím. Tak trošku podle zdejších ohlasů věřím, že nebudu zklamán :-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si ani po druhém shlédnutí nevybavím nic, než posledních 15 minut. Lehce retardovaný americký prezident v podání Dennise Quaida nebo naivně zamilovaný Chris Klein, k tomu hlášky jako "vyhodím to tu do vzduchu bombou, kterou jsem našel na záchodě. Postě neskutečná prdel. Aspoň teda ten konec. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Vtipné svedectvo o tom, ako sa hýbe masami, manipuluje jednotlivcom. Amerika udáva, čo je trendy a šik. Medzi riadkami sa dajú nájsť latentné aj okaté návody, ako predstierať kadejaké kraviny s jediným cieĺom: byť zbožňovaný a milovaný. American dream odkrýva pravý lesk a podstatu biznisu atraktívnym nevtieravým humorom. Vydarený sprievodca úžasným svetom šoubiznisu za štyri body. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to tak za dvě a půl. Skloubení války s teroristy s americkou Superstar se tvůrcům povedlo, ale jejich cynický a hořký smysl pro humor mě neoslovil a tak jsem se většinu času nudil, což poněkud napravilo až skvělé finále. Čekal jsem zkrátka řachandu na téma Superstar a ne jízlivou a hysterickou politicko-mediální satiru. Grantův hajzlík byl spíš tragický než komický, dementního bushovského prezidenta v podání Dennise Quaida jsem z duše nenáviděl a roztomilá Mandy Moore mě překvapila tím, že byla schopná něco uhrát. Když už jsme u castingu, pobavilo mě, že je převážně poskládán z herců z předchozích filmů bří Weitzových - Chris Klein a Jennifer Coolidge z PRCIČEK a ZPÁTKY NA ZEM, John Cho ze ZPÁTKY NA ZEM a V DOBRÉ SPOLEČNOSTI, Grant z JAK NA VĚC a Quaid z V DOBRÉ SPOLEČNOSTI. Není to vůbec špatný film, ale já nepatřím do jeho cílové skupiny. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Americká blbůstka o tom, jak americký showbyznys je hloupý. Nevím, co chtěl tento film parodovat dříve. Zda amerického prezidenta, nebo americké soutěže, nebo teroristy, .... ? Prostě mám v tom guláš. Film ničím výrazně nezaujme, nechytne za srdce, pár scén je sice úsměvných, ale to nestačí. Hloupost na jedno podívání. Hudba: Stephen Trask ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno