Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Kazdy zna soutez zvanou SuperStar, v jinych zemich pod jmenem Idol. Tohle je film o teto soutezi, zadny dokument, ale klasicka americka komedie berouci si na paskal jak poradatele, tak samotne ucinkujici. Necekejte neco noveho, je to klasicka komedialni skola 90. let, nekterym scenam se zasmejete, ale ze byste se aspon pulku filmu valeli smichy po zemi, to nehrozi. Vtipy jsou jednoduche a zrejme ty nejlepsi patri samotnemu prezidentu USA, ktery je svyma grimasama az napadne podobny Bushi Jr. V roli poradatele se objevi Hugh Grant, v roli radoby budouci zpevacky Mandy Moore (je to ve tvari sakra hezka holka), dale jeste uvidime Kevina Kleina. Dal bych 2*, ale ma to celkem prekvapivy konec a prezidentovy grimasy a la Bush jsou skvele, takze 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to tak za dvě a půl. Skloubení války s teroristy s americkou Superstar se tvůrcům povedlo, ale jejich cynický a hořký smysl pro humor mě neoslovil a tak jsem se většinu času nudil, což poněkud napravilo až skvělé finále. Čekal jsem zkrátka řachandu na téma Superstar a ne jízlivou a hysterickou politicko-mediální satiru. Grantův hajzlík byl spíš tragický než komický, dementního bushovského prezidenta v podání Dennise Quaida jsem z duše nenáviděl a roztomilá Mandy Moore mě překvapila tím, že byla schopná něco uhrát. Když už jsme u castingu, pobavilo mě, že je převážně poskládán z herců z předchozích filmů bří Weitzových - Chris Klein a Jennifer Coolidge z PRCIČEK a ZPÁTKY NA ZEM, John Cho ze ZPÁTKY NA ZEM a V DOBRÉ SPOLEČNOSTI, Grant z JAK NA VĚC a Quaid z V DOBRÉ SPOLEČNOSTI. Není to vůbec špatný film, ale já nepatřím do jeho cílové skupiny. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Mám lidi na psaní projevů, píšou pro mě celou kariéru a poradci mi říkají jaké mám zaujmout stanovisko. Už si ani nepamatuji, proč jsem chtěl začít s politikou. Myslím, že to chtěla má matka. Ukázat mému tátovi, že to může dokázat každý idiot.“ Tak tahle sebekritika „amerického prezidenta“ nakonec rozhodla, že jsem přidala 1*, jinak jsem naprosto nepochopila „co tím chtěl básník říct.“ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě nic neříkající film, kterej se sice tváři všelijak, ale nakonec z toho vyleze jedno veký hovno a nic víc. On totiž velkej problém filmu je, že sem se neměl v podstatě čeho chytit, žádná postava neni zrovna moc sympatická, i když Mandy Moore je moc pěkná a roztomilá, ale je tady i zároveň slušná svině a děj je více méně o ničem. Hugh Grant by se měl spíš držet romantických komedií, který mu jdou daleko líp, i když na druhou stranu, takovej pěknej hajzl jakýho ztvárnil tady, mu docela seděl, jen ten film je fakt debilní a americkej prezident v podání Quaida spíš k pláči, byl až trošku moc retardovanej. Ovšem William Dafoe jako starej poradce prezidenta nemá chybu ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Parodie na Bushe, islamisty, soutěž Superstar a práci v televizi v jednom. Režisér a scénárista Paul Weitz zkarikoval, co se dalo. Legrace je to k popukání, ale nikdo nepukne, bohužel ani tvůrci. Nebavil jsem se, ani jsem se nenudil...což je vlastně podivné vzhledem k celkové brakové úrovni filmu. Za pár týdnů se kouknu znovu a pak uvidím... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama