Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 077)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stává se často, aby dvojka pokořila jedničku? Často asi ne, ale Hellboyovi se to určitě podařilo. Možná už nehláškuje tolik jako v prvním díle, a i ten příběh není tak stylový (to ani první díl nebyl), ale všecko je to tak hezky efektivní, a masky tak originální, že se na to člověk musí koukat. Příjde mi, že Gullermo del Toro se stále učí a snaží se, aby jeho filmy byly lepší a lepší. Faunův labyrint ho leccos naučil a v tomto filmu to je dle mého i dosti vidět, hlavně tedy v maskách. Fakt je, že tenhle film není nic novýho, ale je to stylové, pobaví to a rozhodně nebude nudit, a to je na filmech nejpřednější. Jen by mě zajímalo jestli se opře do třetího dílu a zakončí to vše trilogií. Příjde mi to, že těch filmů už je přemnoženo. Alespoň, že je Ron Perlman v roli Hellboye takový sympaťák, jinak by mi to přišlo už jako naprostá zbytečnost, takhle jsem se ale příjemně na dvě hoďky zabavil. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Filmový teoretik Paul Ramaeker přišel s teorií, že druhé díly komiksových adaptací jsou vždy lepší než jejich předchůdci, protože se režisér musí osvědčit u studií, diváků a kritků, franchise musí být ustanovena jako franchise a dvojky jsou vždy osobnější._____ HELLBOY 2: ZLATÁ ARMÁDA nás znovu zavádí do reálného světa lidí (před nimiž žijí v utajení naši hrdinové), pod kterým ale nově existuje svět jiný - svět příšer, s kterými Guillermo del Toro sympatizuje a diváka okouzluje svou bezbřehou fantazií. Del Toro je výtečný stylista, u jehož filmů se dá regulérně dojímat a obsahují přitom spoustu ironie; problém ale vidím v tom, že není dobrý vypravěč, který svede stvořit soudržný filmový fikční svět a jeho filmy jsou si podobné jako vejce vejci. Pokusy o budování mytologie a příprava na budoucí díl plánované trilogie ve vyprávění s tolika tématy, motivy a liniemi ustupuje do pozadí při řešení vztahů mezi jednotlivými monstry (Hellboy+Liz, Abe + elfí princezna, Krauss + Manning...) a dostáváme tak klukovskou (post)pubertální romanci. Což je dobře, protože pokud může existovat komiksová adaptace - romance pro ženy v podobě SUPERMAN SE VRACÍ, proč by HELLBOY 2: ZLATÁ ARMÁDA nemohl být komiksovou adaptací - romancí pro kluky? (Abych dodržel politickou korektnost: na romanci pro gaye v případě X-MEN 2 jsem nezapomněl.)._____ Jsou vystopovatelné i určité trendy v letošní blockbusterové sezóně, a tak se zde setkáváme s hrdinou, který nechce obývat fikční svět (či o tom alespoň pochybuje), ve kterém se nachází (Hellboye nebaví dělat pro utajovanou agenturu, chce vyjít na veřejnost, popř. být s příšerami v podzemí, kde si nepřipadá jako vyděděnec); je konfrontován s médii, která utváří jeho obraz (Hellboy v jedničce neměl rád komiksy o sobě a jeho stopy výskytu na veřejnosti se musely zatajovat, Hellboy ve dvojce se stane mediální osobou a užije si svých "15 minut slávy"); postavy sledují klasické filmy, jimiž se tvůrci inspirovali a které posunují dál vyprávění či ozvláštňují scénu (zatímco v jedničce pubertální Hellboy sledoval klasické animované seriály, ve dvojce přichází na řadu klasické universalácké horrory); stylisticky podvratné "vyšetřovací" scény (ach); okázalý komentář k vlastnímu původu a pozici blockbusteru a výtečná práce s (a)diegetickou hudbou... Jo, je to výborný film, ale špatná adaptace komiksu. Odkaz pre Maria: TOTO nie je komiks na filmovom plátne. Zkus si nejdřív nějaký přečíst. :-) ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Osobně mám raději Hellboye zamilovaného, neodolatelně tápajícho v lásce a bojujícího s nabroušenými tonfami ozbrojeným fašounem, než zamilovaného, s plechovkou piva řešícího naštvanost partnerky a rozdávajícího si to na férovku s elfím kopiníkem. Trochu zbytečného sentimentu, ale zato plus v podobě nové postavy ektoplazmáka, jenž jakoby vypadl z filmu o kapitánu Nemovi. O vtip druhý Hellboy nepřišel, takže ačkoliv mi připadalo, že disponuje menším šmrncem a Perlman nepředvádí znovu tak skvělé sólo, opět jsem se hodně bavil. Mám pro Rudocha prostě slabost... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po obavách z přeplácaného vizuálu a překombinovaného děje přichází po dokoukání úleva, že pokračování Hellboye je stejně dobré, jako jeho první díl. Ron Perlman už sice není tak suchý hláškař a jeho prostor je zmenšen na úkor Abe Sapiena, ale tohle vynahrazuje vynikající záporák, který sice umí jen kung-fu a máchat kopím, jenomže celkově jako postava se do filmu hodí mnohem více, než hlavní záporák z dílu prvního. Navíc ta přehlídka nejrůznějších monster je úchvatná a oproti jedničce (kde byly všehovšudy snad jen dvě monstra + Beran a Roden) je to obrovské plus. Selma Blair rozhodně na 36 let nevypadala, ale její postava mi přišla nejméně zajímavá, naopak jsem byl potěšen vždy příjemným Jeffrey Tamborem a novou tváří Klaussem. Scéna s Hellboyem v šatně (bitka s dvířkami od skříněk) nejlepší z celého filmu. Selma Blair byla zajímavá nejméně, ale její ženský protějšek princezna Nuala si mě získala hned v první scéně a právě ona je pro mě z filmu tou nejlepší postavou. Hudební stránka překvapivě horší než minule (Elfmann vystřídal Beltramiho), ale vizuál rozhodně lepší a toho Oskara bych letos opět přiřknul del Torovu dílku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zábavný, ale ne tak kulervoucí jako trailer, což je asi zapříčiněný hlavně tim, že příběh trochu postrádá větší spád, svižnost, celistvost a možná i lepšího záporáka, ale neni to rozhodně nějak extra markantní, aby to vadilo ve větší míře a zapomene se na to hned, jak Hellboy naběhne do záběru zmasakruje pár mutantskejch zmrdů se svým mega kanónem a do toho ještě pronáší jednu parádní hlášku za druhou a že takových akcí tam je požehnaně, což je tady jen a jen kuprospěchu věci. Já rozhodně zklamanej nejsem, i když jsem taky čekal ještě větší hellboyovskou řežbu ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Del Toro tak dlouho nemohl vybrat vhodnou komiksovou předlohu, až se rozhodl vymyslet původní zápletku a do příběhu přidal pohádkové postavy. (hippyman)
  • Abe (Doug Jones) v jedné scéně říká, že nemá slzné kanálky. Později mu však tečou slzy. (Geriel)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama