Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Famózní a nevtíravé. Skutečně jsem nečekala, že to bude mít až takovou kvalitu. Velmi se mi líbí, že celou cestu sleduji jejich očima.. Nejsou to jen historické fakta a informace, ale je to skutečně cesta neznámou krajinou, poznávání nových lidí a kultur zajímavým a osobním způsobem. Není to jen o tom, že se tam nějaký dokumentarista vypraví a doveze sice skvostný materiál, ale už tomu nedodá tu duši, ale pouze ta fakta. Díky tomuto reality-show dokumentu jsem měla možnost poznat opravdového a zcela obyčejného člověka Ewana McGregora. Nevěřila bych, že ho jeho sláva vůbec nepoznamená. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Toto viem pozerať stále dookola! Neuveriteľné dobrodružstvo troch skvelých chlapíkov (Hlavne Ewan je tu prirodzený a vtipný), ktorý si prejdú všetkými možnými nástrahami, aké len môže naša planéta ponúknuť a navštívia mnohé krásne miesta. Nielen pre milovníkov motoriek a cestovania! ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Londýna do NYC na motorkách a s malým doprovodným štábem. Skvělá dobrodružná cesta na které Ewan a Charley potkají spoustu lidí, kteří žijí jinak než já, vy nebo oni, ale jak říká Ewan: „Všichni nakonec máme společné to, že potřebujeme střechu nad hlavou, mít co jíst a všichni milujeme svoje děti." Dokument, který je milý a veselý, a dává naději, že svět je vlastně dobrý místo, zároven dobrodružný, přece jen jedou na morkách po cestách, kde by měl potíže i offroad, a všechny problémy a nástrahy řeší společně a dávají do toho srdce. Vedle motorkářských strastí se zastaví i s projekty UNICEF, kde se setkávají s lidmi v nouzi a bídě a těmi, kteří se snaží pomoci a zlepšit situaci. A jestli jste už dřív nechtěli nějaký to dobrodružství nebo motorku, tak po shlédnutí této série oboje chtít budete. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)
  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)

Reklama

Reklama