Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Každý máme svou představu o svobodě a fajn stráveném čase. Nemám nic proti paření, masturbaci ani homosexuálům, ani v obráceném pořadí, ani napřeskáčku. Servírováno zábavnou formou to může být super. Taky jsem byl na kolejích a užili jsme taky spoustu legrace. Těm studentíkům z tohohle filmu to ale vůbec nezávidím. Někdo je špatně napsal, obsadil a zrežíroval. Nuda, nuda, šeď, šeď a ještě celkem vo hovně soudruhu Vráno...20% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný film, až sa mi nechce veriť, že to musíme nazvať filmom. Že vraj provokatívne a pritom ide len o znôšku presexualizovanej zvrátenosti na ntú. Každý vie, že vysokoškoláci po internátoch trtkajú kade tade. A veľa z nich aj fetuje. Ale takýto obraz na mládež, ktorá má byť vzdelaná, je neprijateľný. Podľa režiséra sú to všetko vlastne buzerantskí narkomani, čo nemajú o ničom ani páru. Film podporuje zhýralosť a je zároveň zabijakom romantických duší. Také osoby nech toto nepozerajú ani minútu. Zaangažovanosť niektorých hereckých osobností je ich obrovskou osobnou hanbou. ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

ten film me uplne dostal. Cekal jsem nejakou sladkou romantickou blbost nebo jeste hure komedii ala Prcicky. Ale to cely ma napad, van der beek je fak hnusnej, ian naopak sladky teplej a cely je to tak blizky... ta ztracenost z toho nadherne cpi a to byl asi jediny zamer autora.. je to film, po jehoz shlednuti by se clovek mel zamyslet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit snímek, který skončil tam, kde začal a mezitím se vůbec nic nestalo. Vlastně stalo - fetovalo se, sexovalo se, nadávalo se, sebevraždilo se a říkalo se tomu studium. Také vzduchem létaly odvážné teorie o tom, že souložit s někým jiným ještě neznamená nebýt věrný a podobné hovadiny, které bych nepobral ani kdybych měl tři doktoráty a absolvoval s vyznamenáním večerní kurs háčkování. Také přitom proběhlo nemalé množství nesmyslné filmařské onanie nad zpomalenými či couvajícími záběry, což mne vyloženě nebavilo. Ve finále mi bylo naprosto jedno, jak to celé dopadne a tady si musím zaspoilerovat - nedopadlo to nijak. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Spíš 3,75* - za to, že se mi neotvírala kudla v kapse ani přes fakt, že je to film o problémkách ve vztazích dospívajících jedinců ( = jedno z největších zel). Teploušek byl mile krásný, pan profesor krásně chlípný a Vanderbýk chlípně nedawsonovský (Škopine?!) - tolik plusů najednou si zaslouží ocenění, leč tu čtvrtou už mi mé pozérské já prostě nedovolí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s párty "Konec světa" byla natočena dne 11. září 2001. (ČSFD)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama