Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Roger Avary .. You will never know me. Série teenagerských epizodek, které samy o sobě nejsou zrovna nejpůsobivější, ale dohromady se o jistou výpověď přeci jen postarají. Výrazným tahounem je hudba, hezká herecká sestava a zajímavé režijní pojetí s několika hodně silnými momenty. Škoda, že s některými technickými vychytávkami se chodí pro vodu tak dlouho až se... okoukají. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

fíha. tak to jsem netušil, že ten film skoro všichni tak hrozně strhali! nudné? nechápu... mně to přišlo našláplé od začátku do konce. nereálnost jsem schopný odpustit: však to není dokument (i když - ty šílené pařáky - jsem jen smolař, kterému se podobné věci vyhýbají - nebo se to přede mnou tají?). výborná kamera, spousta super hereckých výkonů, režijní nápady... zejména victorovo vyprávění nemá chybu, i když pro děj není nějak extra podstatné - tomu říkám dynamika! pro mě osobně prostě jednoznačně velmi nadprůměrný film. ale možná jsem prostě úchyl, kterého baví sledovat utrpení filmových postav... ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nechci být moc sprostý, ale nedá mi to, Pravidla vášně pro mě byly kurevský překvapení. Film o kterém jsem absolutně nic nevěděl ani jsem o něm neslyšel a i kdyby, asi by mě moc nezajímal, řekl bych si, že jen další teenagerovská rádoby sonda pro pobavení a dojmutí puberťáků. Jenže ejhle, od první minuty jsem seděl přikovanej do křesla, nepravidelně dýchal a svět mimo dění v televizi přestal existovat. Jsem takový ten typ, co když si pozdě večer sedne k televizi a pustí film, pravděpodobnost, že u něj usnu je větší než malá, možná bych řekl že je to téměř stoprocentní. Ale kdybych třeba dva dny nespal, pak si zalezl najezený a vykoupaný do čisté voňavé postele, zavrtal se do peřiny a pustil tenhle film, neusnul bych u něj! Tohle je extáze, orgasmus nápadů, nádherných příhod a tak reálných a zajímavých životních situací, natočený tak nápaditým, neotřelým, originálním a uchvacujícím způsobem, že bez dechu najednou zjistíte, že už je konec a chcete to vidět znovu. A přitom jde vlastně o to, jak teenageři chlastaj, šukaj a fetujou! Ale je to opravdová bomba!...Doporučuji všem příznivcům seriálu Dawsonův svět, uvidíte čeho je James van der Beek schopen! ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Takový normální perverzní dojemný příběh o třech lidech bloudící životem k předčasnému zatracení. Moje gusto. James Van Der Beek, se ukázal v nejlepší grimas formě za celý jeho život, vsadím svoje boty, že se u masturbace a sexu tváří přesně takhle debilně. No a Shannyn Sossamon byla zase na startovní erekci s ejakulací zároveň. A taky dávám + za to, že tam hrála kytaristka z Warpaint Theresa Wayman, která si zde zahrála roli hodně podstatné sebevražedkyně, která si za to nezasloužila být ani v přehledu vystupujících herců. PS: Nejlepší je Victorova návštěva Evropy. ()

IQ Tiqe odpad!

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc zaujalo? Závěrečné titulky, které šly pozpátku. beze srandy, víc nic. Čekal jsem další trapnou variaci na American Pie (prostě trochu vtipnou oddychovku), ale nedočkal jsem se ani toho. Co mě odradilo? Sex, vulgarita, kromě Lauren samí vyloženě nesympatičtí herci, nebavilo mě to. Neměl jedinou příležitost se zasmát, takže na komedii zapomeňte. Divím se, že jsem to vydržel do konce. ### V komentáři celkem souhlasím s Tomem Hardym, ale určitě za to nedám 4* jako on. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s párty "Konec světa" byla natočena dne 11. září 2001. (ČSFD)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno