Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celočíselný Harold, rajcovní Ana, neurotická Karen, zkofeinovaný Jules. Originální příběh se smývatelnou hranicí mezi fikcí a skutečností, který do všech stran dýchá melancholii, ale zároveň svěžest, radost ze života a popostrčení k jeho opravdovému žití. Herecká sestava je neuvěřitelně komplexní a výkonnostně bravurní. Marc Forster stvořil pro diváka další zemi nezemi se spoustou podmanivých a (pro citlivou duši) živých filmových scén. Připadá mi, že jeho snímky nevnímám prostřednictvím aferentních drah reflexního oblouku, receptor - dráha - mozek, ale jaksi jinak. Mé oči nemusí vidět, protože film mnou prostupuje. Režisér vlastní klíč, kterým si odemkne mé podvědomí a naskládá do něj nezapomenutelné. Říkám tomu kouzlo strýčka Marca. 30 miliónů dolarů(rozpočet)/53,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy namet. Spisovatelka Karen Eiffel pise svoju knihu o postave, ktora skutocne zije v realnom svete, ale spisovatelka o tom nevie. Lenze ta postava menom Harold Crick pocuje spisovatelkin hlas. Vyrazna zmena v Haroldovom zivote nastane vtedy, ked sa dozvie od hlasu spisovatelky, ze ma zomriet. A prave preto to bolo tak zaujimave, chcel som vediet, ako to dopadne a zaver sa mi pacil, takze bol som spokojny. Obcas tam boli chvilky, ktore akoby spomalili dej a myslienkami som bol mimo filmu, ale to bolo len chvilku asi niekde v strede filmu, inac ma film kompletne bavil, obcas som sa zasmial a taktiez ma zaujalo kvalitne herecke obsadenie. Aj reziser Marc Forster ma na konte celkom zaujijmave filmy, napriklad dramu PLES PRISER (2001) s Halle Berry, HLEDANI ZEME-NEZEME (2004) s Kate Winslet alebo prekvapivo natocil aj akcne pokracovanie Bonda s Danielom Craigom QUANTUM OF SOLACE (2008) a teraz akcny horor s Bradom Pittom SVETOVA VOJNA Z (2013). __________ Will Ferrell - (Harold Crick) +++ Maggie Gyllenhaal - (Ana Pascal) +++ Emma Thompson - (Karen Eiffel) +++ Queen Latifah - (Penny Escher) +++ Dustin Hoffman - (Profesor Jules Hilbert) +++ Tom Hulce - (Dr. Cayly) +++ Linda Hunt - (Dr. Mittag-Leffler) +++ Produkcia: Lindsay Doran +++ ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější film poslední doby. Forster si stále rád hraje s divákem, ale tady mu to vychází o dost lépe než v Stay - nejspíš hlavně díky skvělému scénáři. Skvostné obsazení nemá chybu - stlumeným Ferrellem počínaje, přes kouzelnou "anarchistickou" pekařku Maggie Gyllenhaal až k tradičně brilantním Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi. Stranger Than Fiction chápu jako chytré, hravé a emocionálně silné vyznání lásky k vyprávění příběhů. Nevynechejte! P.S. A napodruhé to nebylo ani o chlup horší! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Haroldu Crickovi se jednoho dne zblázní hodinky a jemu půjde o život. Dustin Hoffman je literární expert a ve volném čase trénuje plavání. Emma Thompson nedokáže uspokojivě zakončit své nejnovější literární dílo. Marc Forster v prvním desetiletí 21. století do nás sypal jeden zajímavější filmeček za druhým. 85% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když jsem na obalu DVD uviděl Willa Ferrellla, tak jsem očekával nějakou trapnou komedii plnou grimas a laciných fórů, ale zmýlil jsem se. Při sledování filmu jsem nevěděl, kam ho vlastně zařadit, jestli mezi romantické komedie nebo fantasy dramata, ale teď můžu říct, že ta žánrová kombinace je skvělá. Škoda počátečního pomalého rozjezdu, ten mi však vynahradil originální námět. Will a jeho strnulý výraz, který se u něho často nevidí, roztomilá Maggie, která dokazuje, že i objekt lásky může mít netuctový obličej a navíc Dustin s Emmou. To je kvarteto es, kvůli kterým se film vyplatí vidět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Profesor Hilbert (Dustin Hoffman) vytvořil ve filmu pro Harolda (Will Ferrell) dotazník se 23 položkami. Německý matematik David Hilbert přednesl v roce 1900 na Mezinárodním kongresu matematiků v Paříži přednášku, v níž předložil 23 nevyřešených otázek, na které by se měla matematika ve 20. století soustředit. Některé z nich zůstaly nevyřešeny dodnes. (profhubert)
  • Snímek je zčásti inspirován filmem Playtime (1967). (Terva)
  • Když Harold (Will Ferrell) s Davem (Tony Hale) vcházejí do pokoje, o kterém Dave mluví jako o „spací kajutě“, vypínač světla vydává stejný zvuk jako komunikátory v seriálu Star Trek (od r. 1966). (jzvc)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama