Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 1* Další z filmů, u kterých se s hodnocením rapidně liším od mých spřízněných duší. Nemá cenu se přít, jestli je dobrý, ale mě to celé rozhodně nesedlo a tehdy jsem neměl chuť to ani dokoukat - čímž chci hlavně varovat mého budoucího já, ať to ani nezkouší. Divná kamera, střih a ani ten bizarní příběh s rádoby vtípky mě vůbec nebavil. Možná v divadle to bude mít jiný šmrnc, ale nemůžu teď srovnávat. Nakonec sledovat Trierovi filmy jsem v posledních letech už vzdal.[ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt kravina. Jednak to cely vypada fakt silene lacine az amatersky a kdo to strihal musel bejt fakt neschopnej idiot. Herecky obsazeni je banda topornejch a nesympatickejch individui, ktery by v normalni firme nikdy nikdo nezamestnal. Navic se vetsinu casu nic moc nedeje a nekdo furt keca nejaky sracky. Film ma jedno jediny stesti, je vtipnej. Ne vzdycky, ale tech 90 minut docela slusne utece a sem tam padne fakt nejaka solidni hlaska. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě a dokonce jsem pocítila i záchvěvy studu, když jsem se přistihla, že jsem při sledování filmu Larse von Triera v nepravidelných intervalech usínala. Což by nejspíš zapříčiněno následujícím. Únava z pracovního procesu, ospalost a pro mě bohužel také nezáživnost příběhu a děje. Tímto snímkem jsem na Triera rozhodně nezanevřela, raději dám však příště přednost filmovému dílu v jeho typickém stylu. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá myšlenka, ovšem pro mě trochu méně zajímavě podaná, takže jsem se místy vysloveně trápil, než se snímek dostal k nějaké další replice či posunu v ději. Příjemné bylo, že nejde přímo o komedii, ale takové lechtání a zkoušení divákova důvtipu. Samozřejmě nejzábavnější byla účast ředitele, který o firmě a lidech nevěděl zhola nic, ale ani to vše nestačilo než na průměr. A je to škoda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

U von Triera naštěstí nehrozilo, že by natočil „normální“ komedii. Absurdní nápad roztáčí humorné situace v jedné IT firmě. Vypadá to jako laciná televizní inscenace v duchu manifestu Dogma s občasným komentářem režiséra jak z Království. Chvílemi jsem se u toho bavil, jindy to bylo spíš smutné, ale rozhodně je to pozoruhodný filmeček (na který se skládali producenti z osmi zemí). A nejvíc mě nakonec bavil Fridrik Thór Fridriksson v roli islandského obchodnníka (70%). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V dánské verzi filmu bylo ukryto množství vizuálních prvků. Tyto vizuální prvky, zvané „Lookey“, byly součástí jakési soutěže, jejíž úkolem bylo všechny najít. Vítěz získal cenu a mohl si zahrát v dalším filmu Larse von Triera. (HellFire)
  • Poté, co se objevují Kristoffersonova (Jens Albinus) bývalá přítelkyně, on si si sundá kalhoty a přehodí je přes tabuly, kalhoty střídavě mizí a zase se objevují. (T081)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama