Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Kdo viděl Blbce k večeři a miloval Pignonovy telefonické scény, zde podobná scéna trvá celý film. Jen s podstatně jiným druhem humoru. Suchým, krutým, a často zdánlivě definitivním. Ačkoli se režisér tváří, jako že hraje s otevřenými kartami a čas od času osobně oznamuje, co si teď komedie žádá (a co nás tudíž nemine), vždy překvapí zajímavou pointou, či logickým zvratem. U tohoto filmu jsem si také často vzpomněl na intelektuálně dramatického Bergmana a jeho občasné promluvy herců o svých postavách v Náruživosti. Byla to narážka? "Kdo je tady ředitel" je krásný komorní úlet, který vás po celou svou milosrdnou minutáž bude dobře bavit. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl fanoušek komedií suchých jak stezka v Atacamě, byl by tento Trierův pokus o něco můj oblíbený film. Nebýt té solidní zápletky a originálního pojetí, dvě hvězdy by to nebyly ani náhodou. 30% ...Jo a larelay dala hodnocení, které vůbec neodpovídá jejímu komentáři. Dělá se tu něco s takovými lidmi? ()

Reklama

MMR odpad!

všechny recenze uživatele

Velice natěšen na film, nadopován energy drinkem abych neusnul, zalehnuvší na postel… A po 20 minutách jsem byl tuhej. Pak se probudil, dal panáka vodky, opět sednul k filmu a po chvíli to vzdal. Pořád a pořád se jen mluví, pořád a pořád, jen a jen nuda a nuda, je neuvěřitelné, co je tohle za paskvil. Tohle opravdu není komedie, ne a ne a ne, není! Vypínám v půlce, nehodlám to nikdy dokoukat. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně absurdní humor ve filmu, který Triera vzdálil od metody, kterou si Dogmatem nastavil. Zůstala jen ruční kamera, která jako by nevěděla, co chce snímat, což je ostatně největší slabinou snímku. Jinak se dá "Řediteli" máloco vytknout. Trier ví, co dělá, když rozděluje film režisérskými komentáři a natahuje ho šílenými dialogy, na které by nestačily všechny drogy světa. Je to skvělé, i otravné zároveň. Co víc říct... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Larse von Triera mám upřímně rád - přesto mi už někdy začíná lézt na nervy ta jeho okatá "artovost", snaha o vysoké umění. Mám rád humor s velkou dávkou nadsázky, tady si autor dělá legraci ze všech, ale mám pocit, že sám ze sebe by si srandu udělat nedokázal. Tenhle film mi pravděpodobně taky pokazil dost mizerný překlad, ale nešť - do poloviny to nebylo nic moc, pak se to ale krásně rozjede až ke klasické, doslova teatrální pointě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Poté, co se objevují Kristoffersonova (Jens Albinus) bývalá přítelkyně, on si si sundá kalhoty a přehodí je přes tabuly, kalhoty střídavě mizí a zase se objevují. (T081)
  • Film se také dočkal divadelního přepisu. Hru úspěšně uvádí kupříkladu i pražské Švandovo divadlo, které uvedlo již více než 300 repríz. (Bigrambo)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama