Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení. Hlavně první půlka byla těžkotonážní lavina humorných dialogů. Zejména dialog o odpovědi na mejl mě totálně zničil. Koukám, že s ředitelema je sranda. Nejdříve pravidelná sobotní česká groteska Volejte řediteli ve který ředitel Železný veřejně odpovídal na otázky, které si sám v průběhu týdne neveřejně napsal a teď zase tahle zábavná dialogovka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt kravina. Jednak to cely vypada fakt silene lacine az amatersky a kdo to strihal musel bejt fakt neschopnej idiot. Herecky obsazeni je banda topornejch a nesympatickejch individui, ktery by v normalni firme nikdy nikdo nezamestnal. Navic se vetsinu casu nic moc nedeje a nekdo furt keca nejaky sracky. Film ma jedno jediny stesti, je vtipnej. Ne vzdycky, ale tech 90 minut docela slusne utece a sem tam padne fakt nejaka solidni hlaska. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V den, kdy se mi nějaký Trierův film nebude líbit, zanikne kinematografie a svět už nikdy nebude jako dřív - tak jsem pravila dne 27.3.2007 za plného vědomí, utírajíc si slzy (+ poprskané ruce, nohy, záda) a nedočkavě vyhlížejíc další mistrovo geniální dílo. . . . Podzim na venkově je dusný (:-x), J.-M. Barrovi zrušili kurzy dánštiny a monolog kominíka z města bez komínů je transcendentní zážitek. Hm, Lars - neobvyklé jméno pro Boha… ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Proč Dánové tolik mluví? Buď moc mluví nebo jsou příšerně sentimentální. A mezitím se akorát smějou jako idioti."...."Zatracení Dánové! Jen tak se z toho nevykroutíte! Jste samé řeči. Z vašich ság ale víme tohle: Ten kdo vyjednává s podkoním, nevyjednává s nikým. Sbohem!" (z monologu islandského mogula Finnura Sigurdsona) ()

sta 

všechny recenze uživatele

není to tak jasnejch 5* jako u Dogville, Manderlay či Tanci v temnotách, ale Trierovy hrátky s filmovým médiem, navíc podpořený fakt skvělým scénářem, nemůžu ocenit jinak než plnym počtem..byť to popírá snad veškerý filmový pravidla, oči prakticky neodtrhnete z plátna..až mi začíná připadat, že jde o totální degradaci filmu (jako takového), neboť trier dokazuje, že už je zcela jedno, jak je co natočeno, divák to stejně nějak pochopí..no, je to kontroverzní počin ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V dánské verzi filmu bylo ukryto množství vizuálních prvků. Tyto vizuální prvky, zvané „Lookey“, byly součástí jakési soutěže, jejíž úkolem bylo všechny najít. Vítěz získal cenu a mohl si zahrát v dalším filmu Larse von Triera. (HellFire)
  • Poté, co se objevují Kristoffersonova (Jens Albinus) bývalá přítelkyně, on si si sundá kalhoty a přehodí je přes tabuly, kalhoty střídavě mizí a zase se objevují. (T081)
  • Dánská herečka Iben Hjejle, která se ve filmu objevila v milostné scéně na kancelářském stole, může být českým divákům známa také z reklamy na Českou spořitelnu. (Wade)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama