Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednou za deset let je vybráno sedm mágů, a právě tito „Páni“ za použití pomocníků jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“ se spolu střetnou o jediný Svatý Grál. Ten splní vítěznému Pánovi i jeho Služebníkovi jakékoliv přání. Služebníci jsou padlí hrdinové, kteří se po smrti stanou hrdinskými duchy. Širou Emija, jenž přežil před deseti lety velký požár, byl adoptován Kiricuguem Emijou který ho při požáru zachránil. A právě Širó se nevědomky stane jedním z Pánů tím, že si vyvolá Služebníka z řádu Saber. Spolužačka Rin Tósaková, jež si vyvolala Služebníka z řádu Archer a jež se připravovala na roli Pána plných deset let, nevidí v Širóovi soupeře, avšak zavede ho do posvátného kostela, kde Širó roli pána a všechno, co to obnáší, přijímá. Soupeřem Emiji je tím pádem i Rin… (Roby)

(více)

Recenze (56)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Hitman_47 seriál popsal dostatečně, tak doplním jen své pocity, jež mám po skončení seriálu. Od zhlédnutí anime Love Hina jsem alergický na určité typy charakterů, které se bohužel v anime objevuji dost často. F/SN není výjimkou. Až do 11. dílu mě neuvěřitelně iritovala hlavní postava Emiyi Shiróa a já měl chuť ten seriál odložit, neb mě při něm držela jen postava Služebníka Saber. Naštěstí 11.díl znamená zásadní změnu a seriál dostává razanci. Škoda, přeškoda, že tomu nebylo tak už od začátku. Vynikající hudbu má na svědomí Kenji Kawai. Silných 80 %. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nebýt té hudby (ZBOŽŇUJU JI!), byly by to *** Ale mám jaksi pocit, že pozadí příběhu je mnohem zajímavější než příběh samotný...možná svůj názor ještě přehodnotím. No a... přehodnotila jsem! Ale z jiných důvodů, než jsem si myslela dřív. Prostě se tam vyskytl určitý přesah myšlenek, ke kterému v mém mozku před lety ještě nemohlo dojít. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Určité zklamání ve mně vyvolaly charaktery Pánů. Postavy Ilye, Shinjiho, do určité míry i Emiyi, jsou IMHO poněkud schematické. Ovšem ani ostatní Pánové, snad s výjimkou Rin, mi nepřijdou příliš propracovaní. Se Služebníky je to o poznání lepší, ale i zde jsem přesvědčen, že více by bylo více. Pasující hudba, souboje, výtvarný design postav (u služebníků obzvláště), to vše se na druhou stranu povedlo na výbornou. Slabší ****. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Jednou za deset let probíhá na Zemi Válka o Svatý grál. Jejími účastníky je sedm vybraných pánů, z nichž každý si „vylosuje“ jednoho ze sedmi služebníků. A ač nejsou pánové vyloženě nezajímaví, právě služebníci jsou tím nejlepším, co Fate/stay night nabízí. Ale popořadě. Už vzhledem k faktu, že je seriál dle PC hry, nepřekvapí, že není nestranným pozorovatelem, nýbrž má hlavního hrdinu, resp. ústřední dvojici pán + služebník (z nichž ten druhý je zelenooká a velice sympatická dáma), které se věnuje valná část neakčních scén. Co se týká všech služebníků, jednak je zábavné odhalovat jejich mytologicko-historickou minulost, vztah s pánem, případně motivace, jednak spolu svádějí úchvatné souboje, které i přes počet zúčastněných nepřesahující většinou prsty jedné ruky, nabízejí vpravdě monumentální pastvu pro oko (k vrcholům patří střety Saber s Assassinem) i ucho, anžto hudební doprovod se (nejen v soubojích) opravdu povedl. Co tedy scházelo do vyššího hodnocení? Především eliminace pocitu, že z onoho mytologicko-historického pozadí šlo vytřískat více. Rovněž bych uvítal, kdyby někteří služebníci dostali o drobet více prostoru pro svou prezentaci. I bez toho jde ovšem o kvalitní podívanou. Doplnění (únor 2011): Po více než čtyřech letech a s o trochu většími zkušenostmi s anime jsem Fate/stay night zhlédl podruhé. Nyní už si všímám mnoha použitých klišé a již nejsem tolik nadšený ze soubojů (Berserkovo nesmyslné vyčkávání, obzvláště v rozhodujícím souboji, je vysloveně hloupé), ale stále jde o zábavné fantasy, které si díky Saber čtvrtou hvězdičku zaslouží. 7/10 ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Akčních anime není nikdy dost, ale jen málokterý titul opravdu stojí za to. Fate/Stay Night rozhodně patří do této kategorie. Japonci si opět propůjčili pár historických postav (včetně samotného Gilgameše) a nechali je bojovat jako služebníky sedmi mágů. Cílem je niž víc než samotný Svatý Grál. O luxusní souboje se opírá nádherná, scénická hudba, mezitím dojde i na pár zvratů (zvláště ke konci) a fakt, že se celý seriál prakticky točí jen kolem Saber a Shiróa už lze jen odpustit. P.S. Nejlepší byla Saber a můj oblíbený Berserker!!! Muhehe, vyléči si rány a zab je! Lepší 8/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • O první ze tří závěrečných písní „Anata ga Ita Mori“ (epizody 1 až 13 a 15 až 23) se postarala skupina Jyukai, která se zároveň postarala i o tu druhou „Hikari“ (epizoda 14). Tu poslední „Kimi to no Ashita“ nazpívala zpěvačka Tainaka Sachi, která se postarala i obě dvě úvodní písně. (CarnTheNunya)
  • Jméno Shirou Emiya znamená v japonštině „samuraj/válečník“ (shi), „syn“ (rou), „ochrana“ (e) a „chrám“ (miya). (spacemaster)
  • Hra, podle které bylo anime natočeno, má tři dějové linie: „Fate“, „Unlimited Blade Works“ a „Heaven's Feel“. Anime sleduje dějovou linku „Fate“. (spacemaster)

Reklama

Reklama