Reklama

Reklama

Nejlepší sportovec století

  • Česko Sportovec století (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2000 se scházejí odborníci, aby zvolili nizozemského sportovce století. Sake Wiarda jmenuje sportovce jménem Taeke Jongsma, kterého nikdo z přítomných nezná a který prý vynikl v nezvyklém sportu – sezení na kůlu. Vypráví jeho příběh... Taeke je synem chudého venkovana a v lidovém sportu, oblíbeném v jeho rodném Frísku, hledá odstup od neutěšené skutečnosti. I do navenek idylického světa jeho dětství ve 30. letech a mládí ve 40. letech proniká realita nezaměstnanosti a války. Zkouška trpělivosti a rovnováhy, v níž se v průběhu času naučil s přehledem porážet své soupeře, se pro Taekeho stává osudem. Nachází smysl života v poklidném sledování klidné vodní hladiny obklopující jeho kůl, tahu ptáků, proměn počasí i ročních dob... V okamžiku, kdy jde o něžný cit k půvabné Tjitske a nenávist k bohatému konkurentovi v lásce Rintjemu, se však Taeke musí rozhodnout, zda zůstane jen pouhým pasivním pozorovatelem světa... Poetická tragikomedie o jednom lidském osudu přerůstá v originální úvahu debutujícího režiséra. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Tydlidáš

Tydlidáš (hodnocení, recenze)

dawe787:  no nejspíš to dělali rovnou na kůlu, jako když neslezli ani kvůli pýchání tak co by lezli kvůli záchodu. Spíš sem si řikal že na tý vodě to bylo ještě v pohodě. Prostě žbluňk jede se dál, horší v tý věznici. to když takhle jukne bobek z tří metrů na dřevo... ale tak sou i nesmyslnější sporty..=)

dawe787

dawe787 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, jak to bylo s chozením na záchod??? Když tam strávili třeba dvacet minut denně dohromady, tak jim to museli odečíst,ne? ještě mě napadlo, že to dělali přímo na tom kůlu, no záhada...

ra-dek

ra-dek (hodnocení, recenze)

Jak se takhle dívám na hodnocení uživatelů tak jsem jeden z mála šťastlivců, kteří tento film viděli. Skvělý film se skvělým příběhem, myslím si, že 72% je dost málo pro tenhle film... vidím to tak na 85%.

Dangor

Dangor (hodnocení, recenze)

milej film o ujasnění si priorit v životě a správných rozhodnutích....originální příběh vhodný na pohodové odpoledne....4*

baruss

baruss (hodnocení, recenze)

Nevie mi niekto povedať kedy to zhruba príde do slovenských kín?

Reklama

Reklama