Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nuda, kterou zachraňuje krásné prostředí zasněženého městečka a Danny DeVito (jeho filmová dvojčata také nejsou k zahození, mají ale po hříchu málo prostoru). Kýčovitost vánočních ozdob na domech je šílená a v rámci pointy dotažená až ad absurdum, ale mluvím li o pointě, je samozřejmě naprosto odhadnutelná a v "nejlepší" tradici amerických rodinných filmů. Snímku by dost prospělo větší rozehrání vedlejších postav (třeba děcka obou rodin) a ne jen policisty, co rád růžová tanga. 40% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Budiž světlo od Johna Whitesella je přímo ukázkový vánoční film. Po celou dobu je prostředí zcela vánoční a i děj tomu hodně nasvědčuje. Vychytralý Buddy Hall, kterého úžasně ztvárnil Danny DeVito chce aby jeho dům byl osvětlen tak, aby byl vidět i z vesmíru. To se mu nakonec podaří, i když je to na konci hodně sci-fi vyobrazené, ale budiž světlo. Po celou dobu plnění svého cíle si dělá naschvály se sousedem Stevem Finchem, který mu to často oplácí podobnou mincí. Nejhezčí na celém díle je opravdu nádherný dům, který je osvětlen senzačně a pracovníci, kteří toto vytvářeli si museli dát hodně práce. Za film bych dal dvě hvězdy, ale třetí hvězdičku přidávám právě za tento povedený funhouse. Celkově hodnotím na 50%. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Budiž světlo, a to ozářilo další filmový kýč. Jeden z těch, které jsou už i za hranicí humoru, kterému se já směji. Tohle světlo raději příště nechám zhasnuté. O to smutnější je fakt, že v něm hrají kvalitní herci jako Danny DeVito či Matthew Broderick. Hold důkaz, že ani herci nezachrání něco, co je už od základu blbě napsané. 30% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve měste má na Vánoce na starosti vždycky Steve Finch (Matthew Broderick). Vánoční strom musí být správně ozdobený, koledy musí být zpívány v ten správný den a i doma striktně vyžaduje dodržování vánočních tradic. Jenže letos to bude jiné - do města se přistěhuje nová rodina, a nový soused, Buddy Hall (Danny DeVito) je rozhodnutý, že letos to bude právě jeho dům, který bude nejsvítivější v celém městě... Rok co rok mne žena přesvědčuje, ať už konečně ozdobím dům světelným řetězem, který jsme si před lety koupili. Zatím se mi tomu daří úspěšně čelit - i když letos už jsem musel použít ten největší kalibr, a to tento filmeček. Ale zatím se nezdá, že by to pomohlo :) Jinak špičkování mezi Danny DeVitem a Matthewem Broderickem je vcelku zábavné - sice se nebudete popadat za břicho, ale úsměv vám film na tváři vykouzlí. Před velmi naivním (= vánočním) koncem je sice nutno vypnout zbytek mozkových buněk, které po vánocích zůstaly, ale i tak mám z této komedie docela dobrý dojem.. ()

VargovaI 

všechny recenze uživatele

Devět z deseti očních lékařů doporučuje vypíchnout si oči, nežli vidět tento film. Sledování tohoto počinu totiž způsobí divákovi zánět spojivek. Není to ani vtipné, ani dojemné, ani poučné je to jenom zbytečně dlouhé. Chvílema jsem měla pocit, že scénarista si dal asi o čáru koksu víc než měl. Americké vánoční klišé mě nezaujalo ani pouhé dva dny před Vánoci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)
  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)

Reklama

Reklama