Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Robert Duvall a Thomas Haden Church v hlavní roli dojímavého a vysoce hodnoceného westernu. Příběh se odehrává v roce 1889, kdy se Print Ritter a jeho synovec stanou nechtěnými ochránci pěti zneužívaných a opuštěných čínských dívek. Ritterovy a Harterovy pokusy postarat se o dívky jsou komplikovány jejich úkolem - musejí dohnat stádo koní na místo určení a přitom se vyhnout bandě urputných protivníků, kteří chtějí dívky unést a naložit s nimi po svém. Ústřední roli v tomto filmu hraje westernová akce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, tři kovbojové sympaťáci k pohledání, pro které je čest a dané slovo více nežli život a podepsaný papír. Několik ubohých Číňanek zavlečených do Ameriky a banda desperátů, kteří chtějí holky i peníze a nezastaví se před ničím. Ani srdce takového cynika jako jsem já nezůstalo nezasaženo pravzory hrdiny, oběti a desperáta. Ostatně kterej chlap někdy nesnil o tom bejt v roli Roberta Duvalla nebo Thomase Hadena Churche. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý televizní western, který přes řadu dramatických a tragických momentů plyne zdánlivě volně a beze spěchu. Jeho nejsilnějšími okamžiky přitom nejsou přestřelky a dramaticky vyhrocené situace, ale spíš dialogy a nenásilně, a často také nenápadně, rozvíjené vztahy mezi jednotlivými postavami, to vše podbarveno rozlehlými pláněmi, třpytící se řekou a nádhernými západy slunce. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu neskoro ale predsa. Skvelý western. Walter Hill už nejaké natočil, ale toto namiešal parádne. Zvlášť keď si uvedomím, že má poriadne ďaleko od typu filmov "kolty proklatě nízko". Zaznie tu iba niekoľko výstrelov a popravde ani nechýbajú. Nádherná príroda, skvelí herci a zaujímavý príbeh, ktorý sa točí okolo záchrany budúcich čínskych prostitútok a veľkého kšeftu s koňmi. "Niekedy musíš riešiť to, do čoho spadneš..."Asi ťažko by sa aj podpriemerne inteligentný človek zachoval v ich situácii inak. Čo bude nasledovať, to sa predvídať nedá. Dvojici, neskôr trojici hlavných hrdinov som fandil a očami ich tlačil do cieľa. Napriek dlhšej stopáži mi neprišla žiadna scéna zbytočná, čo sa nestáva často. Záver s čítaním dopisu ma dojal a po skončení mi ešte niekoľko dní vŕtalo v hlave, kde dnes urobiť taký kšeft, aby už človek nemusel celý život pracovať? A koňa nikto nekúpi?...100%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako z dob Johna Waynea. Na jedné straně poctiví honáci, kteří sice působí nabručeně, ale srdce mají ze zlata a dámu v nesnázích nikdy nenechají na holičkách a na té druhé padouši až do morku kosti, kteří se přiživují na lidském neštěstí. Duvall tu pokračuje ve své roli z Krajiny střelců a v sedle mu to svědčí, stejně jako Churchovi role toho drsnějšího z obou kovbojů. Přestřelky mají celkem solidní úroveň, ačkoliv by jich mohlo být víc, exteriéry, jimiž se žene stádo koní, jsou nádherné a mile i úsměvně působí naprosto nevinná romantika. Takhle mě to baví. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh natočený na základě skutečné události v čele s trojicí sympatických kovbojů a pěticí čínských dívek pod jejich ochranou. Děj je dekorovaný záběry na nádhernou přírodu a příjemnou hudbou, jež perfektně dotváří výsledný dojem z povedené řemeslné práce tvůrců tohoto snímku. Že se jedná o tv film mi vůbec nevadilo, sledoval jsem Prolomenou stezku docela s napětím, jak vše dopadne. I western se může obejít bez krve a divokých přestřelek, čímž ale nechci říct, že by se zde nestřílelo. Moje hodnocení je přesně mezi 4 a 5*, zaokrouhluji na vyšší cifru (Jestliže hodnocení nebude korespondovat s komentářem, tak jsem si je časem rozmyslel.), možná právě proto, že film je inspirován opravdovým příběhem. Zajímavost: Skladbička, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje Beautiful Dreamer. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V jednom z prvních supercelků je vidět televizní vysílač na horizontu, v prvních záběrech honáků se stádem zase elektrifikace. (Monte_404)
  • Skladba, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje „Beautiful Dreamer“. (cheyene)

Související novinky

Drsný svatý Rourke

Drsný svatý Rourke

05.01.2010

Jednou už si svatého zahrál, konkrétně Sv. Františka ve filmu z roku 1989. Role ve filmu St. Vincent bude „trochu“ jiná. Mickey Rourke si v kriminálním thrilleru zahraje nájemného vraha, který se v… (více)

Reklama

Reklama