Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 140)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený. Mám rád filmy silně emocionální i ty, u kterých člověk musí hodně přemýšlet. Dokonalý trik spojuje obojí, má atmosféru jako hrom a velmi rafinovaný scénář, jehož záhady mě bavilo luštit a díky kterému na tenhle biják zajdu minimálně ještě jednou. Posedlost obou hlavních hrdinů je doslova hmatatelná, skvěle jsou obsazené i vedlejší role - zejména David Bowie je i na malé ploše dokonale uhrančivý. Ke kouzelníkům jsem nikdy žádný zvláštní vztah neměl, ale už po Iluzionistovi mě začali zajímat a nyní díky Nolanovi obzvlášť. P.S. Se závěrečnými titulky se rozjíždí omamná "Analyse" od Thoma Yorkea. Je to symbolická třešnička na výtečném dortu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravúrne komponovaný film. Ten spôsob podania príbehu ma naozaj nadchol. Bohužiaľ, samotný príbeh už taký úžasný nie je. Minimálne v závere - s tými rozuzleniami mám fakt problém a prinútili ma nakoniec strhnúť jednu hviezdičku. To sci-fi mi vadí, nechcel som, aby v tom bolo sci-fi. Táto výhrada je čisto subjektívna, druhá bude objektívna: druhé rozuzlenie (týkajúce sa Baleovej postavy) som tušil už niekde v polovici filmu a do konca som dúfal, že nedostanem tú najklasickejšiu, najotrepanejšiu formu "deus ex machina". Bohužiaľ, presne to som dostal. Škoda. Možno keby som toto klišé nevytušil už asi tak hodinku pred "prekvapivým rozuzlením", tak by som si to bol vychutnal, ale toho musel prekuknúť aj priemerne bystrý divák. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nolan ve svých starých dobrých botách komorního příběhu, ověšen hodinářskými hereckými výkony a neortodoxní perspektivou vyprávění. Hluboko zapuštěná esence toho, co dělá film dobrým filmem, jen zbytečně kontrastuje se závěrečnou polopatičností. Ve výsledku nicméně o dost lepší než Batman začíná a chvílemi skutečně divácky dokonalé. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan snad neumí natočit špatný film. Po atmosféricky hutném Mementu a snad ještě hutnější Insomnii přišel s třetím "komorním" filmem a zde jen trochu ubral na hutnosti a přidal na napětí a originalitě. Nemusím snad psát, že vzhledem k obsazení je se na co dívat - co postava, to neuvěřitelný výkon jejího představitele/ky. Hugh Jackman u mě zatím nemá status Wolverinea (viděl jsem jen Origins), a tak jsem skutečně viděl jen Hugh Jackmana. Nutno podotknout, že herecky naprosto všechny převyšuje o dva žirafí krky a Christian Bale tak opět musí jen přihlížet, jak jej někdo jiný herecky naprosto zastínil. Pro mě se jedná o jeden z nejlepších počinů roku 2006 a jeden z nejoriginálnějších zážitků posledních let. Pane Nolane, ještě chvíli a budete moje jednička. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář Nolanů a výtečný snímek z prostředí magie a kouzel. Dva kouzelníci (Hugh Jackman, Christian Bale), kteří se rozhodli soupeřit na život a na smrt ve svém řemesle, které ovládají více než dobře. Figurkou v jejich soupeření se stane krásná asistentka Scarlett Johansson. Ve vedlejší roli se ocitl David Bowie, který ztvárnil Nikolu Teslu. Po Iluzionistovi další pěkný film o kouzlení. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Román „Nežádoucí efekt“ spisovatele Christophera Priesta vyšel prvně v roce 1995 a získal například prestižní World Fantasy Award. (imro)
  • David Julyan vedie diváka ku kúzlu "Skutočný Prenesený muž" tak, že vrství jednotlivé akordy sláčikov a pridáva tlmené dunenie, ktoré má odkázať na Teslovo laboratórium. (Biopler)
  • Ve scéně, kdy se Borden (Christian Bale) v divadle chystá chytit letící kulku do ruky, je možné na plakátě za ním vidět pod jeho pseudonymem "Profesor" jméno Harry Dresden. Je to odkaz na stejnojmennou postavu z knižní série "The Dresden Files" spisovatele Jima Butchera, kde je Harry Dresden rovněž iluzionista a kouzelník. (cihlenka)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama