Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (276)

nunka 

všechny recenze uživatele

Moc moc sterilná romantika. Ak čakáte komédiu a miesto toho vás úvod prevalí dramatickými momentmi, musí prísť niečo veľmi pôsobivé, aby sa dalo preladiť. Lobster na tanieri, megadávka znamenitého argentínskeho steaku, lahodný čokoládový dezert, chladná Katka-Zeta, ľady sa lámu až po blysnutí Aarona Eckharta, ktorý film potiahol a komediálne okorenil. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dokonale obyčejná, tuctová, šablonovitá romantická komedie zajímavá snad pouze zasazením do relativně atraktivního a neokoukaného prostředí kuchyně luxusní restaurace. Zeta-Jones je jako šéfkuchařka sympatická, ale můj jinak oblíbený Eckhart a Breslin mi přijdou zcela nehodící se... Děj jsme v malých obměnách viděli snad už stokrát - dva lidé, kteří si z počátku nemohou přijít na jméno, jsou čímsi/kýmsi svedeni dohromady a zahoří láskou. Poté se samozřejmě musí něco pokazit; stačí docela malé nedorozumění a už je oheň na střeše. Potom už jen jeden či druhý udělá láskyplné gesto a partner mu padne do náruče. Opona. Víc průměrné a nevýrazné to už snad ani být nemůže... Kdo si v tomto žánru libuje, zklamán nebude; film nabízí to samé, co všechny ostatní. Kdo by však očekával něco víc... 50% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pochutnal jsem si! Děj je sice snadno předvídatelný, ale to vše je kompenzováno (stále šmrncovní) Catherine Zeta-Jones, frajerským Aaronem Eckhartem a přesvědčivou Abigail Breslin. Z kuchyně Kate a Nicka můžeme okusit porci humoru, romantiky a vážných scén. K tomu všemu nám zahraje úžasná hudba a o zážitek je postaráno. Dle mého názoru podhodnocený snímek, rozhodně bych jej zařadil mezi "červené", takže 71% je moje hodnocení, dávám 4*. Hudba: Philip Glass (USA, minimal music) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

já jsem byl příjemně překvapen .. pro mě další film, kde catherine ukazuje, že krom nádherné tváře a moc pěkné postavy umí opravdu i velmi dobře hrát .. zamysleme se nad tím, co ji předepsal scénář : po profesní stránce velmi úspěšná energická žena .. v osobním životě naopak jen tápající, nejistá a ne zrovna dobře komunikující kráska .. do toho přijde tragická událost a ona ke všem svým osobním problémům dostává i starost a péči o svou malou nešťastnou neteř .. ta, která si neví rady sama se sebou dostává povinnost starat se o malého trpícího andílka .. zvládla to bravurně .. její projev je takový civilní, nenápadný, ale naprosto přesvědčující (lze snadno poznat, že je ve skutečném životě také máma) …aaron mě tentokrát moc nepřesvědčil – ale jemu scénář, na rozdíl od catherine, nedal žádnou šanci se nějak nezapomenutelně projevit … ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejná romance, na druhý pohled pak tak, co si budeme povídat, ale nemůžu si pomoct, jak je něco z kuchyňského, kuchařského nebo gurmánského prostředí, docela mě to zajímá a má to pro mě něco navíc. Navíc ta ústřední dvojice (Zeta-Jones a Eckhart) jsou na první pohled tak nevhodným párem, že mezi nimi ta chemie nakonec funguje a vlastně i celkem dobře. Že má film jasnou strukturu, to je prostě dané. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 2007 v New York City. (BMW12)
  • Celý film se natáčel v New Yorku. (SONY_)
  • Ke konci filmu si můžete všimnout hudebního skladatele Philipa Glasse, jak sedí u stolu venku před Bistrem. (becki_tu)

Reklama

Reklama