Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (998)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak já samozřejmě vím, že to byla hrozná slátanina, ale pro mě dost zábavná, s hromadou pěkných zvířátek v čele s kvantem mamutů a co mě hlavně dostalo, ta krásná výprava a kmeny domorodců - jestli to, co měli na sobě, lze nazvat kostýmy, tak byly dokonalé. Na Emmericha to šlo, čekala jsem něco daleko horšího. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam se poděl ten megalomanský Emmerichův styl? Jakoby to snad ani nebyl on. Rozvleklé a nezáživné. Asi po hodině sledování jsem začala být v obležení svých vlastních myšlenek, a ačkoliv jsem byla schopna upírat zrak na obrazovku, přestávala jsem děj chvílemi vnímat. Takové... nijaké. Ale ten obrovský digitální tygr byl opravdu úchvatný:) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou upekli dort, nacpaný zřejmě vším, co tatíčku Emmerichovi našli v šuplíčku s jeho dětskými hračkami. Na jednom plácku tak uvidíme mamuty, dravé ptáky moa (zřejmě to měli být třetihorní phorusrhacos), pyramidy (podobné spíš těm co stavěli Aztékové), šavlozubého tygra (smilodon?), divnou geografii, jakéhosi emzáka a pár dredařů. Při psaní scénáře si Emmerich každých pět minut vypomohl nějakým tím deus ex machina proroctvím, díky tomu se děj dovalí do konce ve stylu odbržděného parního válce. Ale navzdory tomu, že klišovitější a předvídatelnější to snad ani být nemohlo, je to tak nehorázná sranda, že je mi líto dát tomu odpad. "Ne abys mě sežral, až tě pustím." :)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Emmerich se zbláznil, hoďte na něj síť (na mamuty)! To, že pradávní lidé nejspíš chodí 2x ročně na preventivní prohlídky a bělení k dentistovi, kde spořádaně sedí v čekárně s přecitlivělým šavlozubým tygrem, než na ně dojde řada, to bych velkoryse přešel. Ovšem, že z potenciálně atraktivního námětu bylo tímto německým vládcem přírodních i filmových katastrof uplácáno (či spíš přeplácáno) ryzí nezáživno, to tolerovat při nejlepší vůli nelze. Rolieho pohádka na špatnou noc navíc postrádala vsuvku s poštovním pterodaktylem, nosícím depeše od císaře Napoleona Bonaparteho, či v saku oděného Tyranosaura, obchodujícího s cennými papíry na newyorské burze a to neznamená nic jiného, než že ve svém nabubřelém fantasmagorismu má pan autor stále značné rezervy.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Poriadny zlepenec od mamutov a ich stavby pyramíd až po obrovské plachetnice a kovové mreže. To, že je tu použitých tak veľa rôznorodých prísad by až tak nevadilo, keby celý film mal napätie a nosný zaujímavý príbeh. Za zmienku stojí len prvá polhodina, kde je dianie aspoň ako tak zaujímavé. Lov mamutov, napadnutie skupinky ľudí hromovými vtákmi alebo krátky okamih šabľozubého tigra. Nepozeralo sa na to zle, ale potom sa to nejak zvrtlo. Už sa nič zaujímavého nedialo a hlavné postavy začali trúsiť príliš vážne slová. Dostavila sa nuda a znechutenie ale aj sarkastické úškrny nad trápnosťou a debilitou niektorých scén. Vážne sa tento zaujímavý námet nedal spracovať lepšie? Ešte aj 10 ročné decká nad tým budú krútiť hlavami. 40% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Při natačení filmu procestoval štáb nejrůznější části světa. Natáčení je zavedlo na zimní Nový Zéland, do jihoafrického Kapského města s teplým klimatem a vysokou vlhkostí vzduchu i vyprahlé pouštní krajiny africké Namibie. (Amplifier)
  • Před samotným začátkem natáčení tvůrci požádali maorský kmen Ngāi Tahu o možnost zúčastnit se tradičního obřadu, při kterém se udílí požehnání –⁠ aby si herci uvědomil, jak důležitá byla mystika pro kmeny, žijicí v dávné minulosti. (Amplifier)
  • Největším problémem pro tvůrce vizuálních efektů bylo vytvoření počítačového obrazu mokrého šavlozubého tygra. Problém byl vyřešen až vyznámným snížením počtu chlupů tohoto digitálního zvířete. (ČSFD)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama