Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (998)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po slušném traileru, který mě příjemně navnadil jsem ani v nejmenším nečekal tak nudnou, splachovací a neefektivní akční stránku s nezáživným příběhem. Absence dobrých hlášek o to více zamrzí... přes všechnu šeď a zklamání musím vyzdvihnout aspoň pěkný herecký pár, mé hodnocení 1 hvězdička... čekal jsem od tebe více Emmerichu... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Rychlá průplachová blbost pálící přesně mezi dvě a tři hvězdice. Emmerich je samozřejmě zosobněná sterilita, velké plátno mu ale pořád přidává dost bodů na to, abych neklel. Výlet za mamuty je veliký, burácí, občas jím proběhne nějaká hezky vyrobená potvora a právě včas jím proletí i závěrečné titulky. Navíc celá tahle pravěká výprava je bezelstnější než dvanáctiletá holka, která přijde v minisukni na sraz pedofilů. Když mi bylo devět, taky jsem takový byl (tak bezelstný, samozřejmě :-). Též jsem dojatě zíral na chlupáče v Antroposu a prohlížel si jeho kly. Emmerich to holt dělá o pár desítek let dýl. Nevyčítám mu to. 50% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S postupujícími roky jde Emmerich evidentně až na dřeň toho, co si může u diváků dovolit a paradoxně s tím pak točí zábavnější filmy. Tohle je stomilionový gigant, který elegantně recykluje slavné „padesátková“ monster movies, jen s tím rozdílem, že tentokráte nahradili Raye Harryhausena machři přes CGI. Tohle je nekompromisně debilní (dialogy!) a nesmlouvavě efektní (akce!) nášup, u kterého není ani vteřina hluchého místa a pokud vedle vás sedí studentka archeologie, která si to evidentně užívá taky (jenom z trochu jiného pohledu), není co řešit. Za to všechno jsem v pokušení dát plné hodnocení. Možná taky trochu natruc všem ostatním, kteří v sobě musí zrovna u takových filmů objevovat skrytého ducha intošiny a filmového vědátorství. :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Emmericha mám rád a jako jeden z mála si myslím, že pokud jde o katastrofické filmy, tak je to opravdu machr (a kašlu na to, že scénáře u většiny jeho filmů jsou prostší než matika na prvním stupni speciální školy). Ale tady (bohužel) musím napsat, že tohle byl pořádný průser. A přitom prvních 10 minut nebylo špatných, mnohokrát zmíněný lov mamuta byl působivý a já se těšil, co má Roland dál schováno v rukávě… ukázalo se, že tam neměl nic, prostě blafoval. 10,000 B.C. je opravdu dlouhý (už dlouho mi necelé dvě hodiny nepřišly jako čtyři) a co je horší, naprosto nudný film. Ano, Camilla Belle má pěkné oči a ty efekty taky vypadaly vcelku slušně, ale to jsou jediná pozitiva. Zbytek šel kompletně mimo mě. Takže entschuldige mich, Herr Roland. Dneska jen za 20 % a to můžeš být ještě rád. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě málo směšných momentů, mamuti vypadají jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, Třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • V Namibijských lokacích se koně zdržovaly v přísně hlídaném prostředí, čímž tvůrci chtěli zabránit případnému riziku nákazy od místních divokých koní. A kvůli extrémně suchému prostředí pouště museli neustále dohlížet na pitný režim všech koní. (Amplifier)
  • Spracovanie mamutov bolo založené na slonoch a fosíliách mamutov, zatiaľ čo šabľozubý tiger bol na tigrovi a zvuky, ktoré vydával boli založené na vokalizácii tigrov a levov. (Greenpeacak)
  • Filmaře poctil svou účastí i legendární egyptský herec Omar Sharif, který se ujal role vypravěče. (Rodriguez)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama