Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart se z Legie nepoučil a opět se smrtelně vážnou tváří předkládá neuvěřitelnou pitomost. Ten film je stoprocentně imunní vůči nadhledu. Režisér se evidentně snažil natočit strašně cool a drsnou postapokalyptickou řežbu, no fatálně neuspěl. Kazateli se dá vysmívat tak strašně lehce, až to postrádá jekékoli potěšení. Svou blbostí je to prostě jenom otravné. Klišé na klišé, logika absentuje, scénář bez jakéhokoli překvapení (ten šokující závěrečný cimrmanovský zvrat musí být od začátku jasný každému, kdo v životě viděl alespoň pár filmů, anebo jednu telenovelu). Naštvalo mě to zkrátka víc než Legie, neboť jsem za to zaplatil 109 Kč a cestou z kina jsem zmoknul. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané, bez napětí, klišé nad klišé, které ani nemůžete v pořádku strávit, protože vás film prostě nenechá, Cam Gigandet neumí hrát a konec je na dvě věci. Hudba taky nezaujala. A docela lituju těch pěněz, které jsem za to dala. Akce pomálu, dobrá akce snad ani nebyla. Upíři taky nic moc. Prostě je to hodně hodně slabý snímek. Nějak si po vyspání ani nemůžu vybavit, co (a jestli vůbec) mě na tom něco bavilo... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický akčňák, který si na nic víc nehraje. Něco ve stylu Resident Evil a Underworld. Proč jsem ti ho pustil? Kvůli akci, "tronovským" supermotorkám krátké stopáži a Meggie Q byl bonus navíc. A dostal jsem průměrnou akci s jednoduchým příběhem a dobrým zvukem, a víc jsem ani nečekal. Stejně jako u Wanted musím vytknout, že některé věci není možné přežít. # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Postapokalitpický akčný hororový thriller, ktorý si berie to najlepšie z Constantina, Bladea a Matrixu. A prekvapivo to funguje viac ako by som bol očakával. Hlavný záporák v podobe Karla Urbana je fakticky nechutný a akcia viac menej slušná, navyše stopáž je tak akurát, takže film ani nenudí. Vizuálne efekty sú v pohode a príbeh, hoci sme ho už veľakrát videli v iných filmoch celkom ušiel. Celkovo slušný nadpriemer, ktorý si sľubuje ďalšie pokračovanie a rozhodne by som sa mu nebránil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další z ukázkových jednohubkových filmů, které neslouží k ničemu jinému, než aby na chvíli pobavily: to se Kazateli daří. Hodiny a půl ve společnosti této bezduché akce s překvapivě obstojným dějem nelituji, podobný westernový "Jonáš" byl minimálně o dvě třídy horší. Tohle alespoň nebyla nuda. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Po filmu Legie (2010) se Scott Charles Stewart a Paul Bettany sešli jíž u druhé spolupráce. (R´Hell)
  • Režisér Scott Stewart o filme: "Kňazi nášho príbehu sú ako rytieri Jedi. Majú tieto nadprirodzené schopnosti bojovať s upírmi a zachránili ľudstvo ešte pred začiatkom filmu. Teraz, o generáciu neskôr, sa spoločnosť posunula od vojny a kňazi sú ako páriovia, vyvrheli. Sú takmer ako veteráni z Vietnamu – spoločnosť ich odsunula nabok, pohŕda nimi, ale sa ich aj bojí." (Arsenal83)
  • Vo vlakovej scéne, kde Paul Bettany kričí, mu Karl Urban skutočne stúpil na ruku, avšak nevšimol si to a myslel si, že to Bettany len tak dobre hrá a nie kričí od reálnej bolesti. (Arsenal83)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama