Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další z ukázkových jednohubkových filmů, které neslouží k ničemu jinému, než aby na chvíli pobavily: to se Kazateli daří. Hodiny a půl ve společnosti této bezduché akce s překvapivě obstojným dějem nelituji, podobný westernový "Jonáš" byl minimálně o dvě třídy horší. Tohle alespoň nebyla nuda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa už Kazateľ hraje na niečo ako future western, tak nechápem, prečo vlastne nie je iba westernom. Motorky si môžeme dosadiť za kone, vlak je jasný, upíry možno indiáni, alebo bohvie čo, ďalej krešťanské pokrytectvo a typická westernová krajina. Ak to má byť alegória na krvavú históriu USA, tak v takomto béčkovom podaní mi nesadla. Pretože Kazateľ nedokáže zaujať svojim vizuálom. Je to niečo ako Book of Eli alebo Kráľovstvo ohňa. Berie sa to maximálne vážne, pritom odľahčene a humor by tomuto vyprahlému svetu pomohli ako oáza. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší než Legie, ale zase ne o moc. Po technické stránce takřka bez výhrad (až na odfláknutou potyčku se strážcem úlu), jednotlivé scény a nápady se mi také líbily, ale dohromady spojeno to nějak nefungovalo. Asi nejvíce mě zamrzel žalostně malý prostor pro Karla Urbana, jehož záporák by si určitě zasloužil větší exhibici. Celé to (až na hudbu a vizuál) vypadá jako klasické béčko, ale pochybuji, že tvůrci chtěli, aby právě něco takového vzniklo. Dvě a půl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptické filmy moc nežeriem, ale tento obsahuje príjemnú dávku sci-fi. Dej je dobrý, ale dalo by sa z neho vymačkať viac, pretože tento typ príbehu vidíme skoro stále, len v inom prevedení. Podla toho čo ale viem, je to podla nejakého komixu či knihy, takže tvorcovia po dejovej stránke asi nemali moc na výber. Na výber mali ale kopec možností v hereckom obsadení, v efektoch, akciách, kulisách a všelijakých tých futuristických zábavičkách. Herecké obsadenie je celkom fajn, dokonca mi aj akčná Maggie Q sadla, za to jej postava moc ale nie. Paul Bettany je klasický dsňák, ktorý keď niečo povie, tak jeho slova majú väčšiu váhu ako hmotnosť jeho samého. Cam Gigandet je cool mladík, ktorý sa hraje na cool zabijaka, ale v podstate vie velke cool prd. Efekty ujdu, zas tak moc sa tu neefektuje, čo sa týka celkovo prostredia filmu, tak vyzerá dosť dobre a je na vysokej úrovni a prekvapivo si dokáže v niektorých scénach vybudovať atmosféru. Akcie sú príliš matroxovsko -japonské kde sa lieta až príliš do vzduchu. Karl Urban tiež nie je moc dobra voľba, alebo možno že aj je, ale mne osobne nesadol. Každopádne pri pozeraní filmu zistíte, že tvorcovia si napozerali zopár Matrixov, Mad Maxov či Bladov a snažili sa vyťažiť čo najviac. Ta snaha tam cítiť je a ten film zas až taký zlý nie je, len keby mal trošku lepšie napísané postavy a dialógy a hlavne keby sa v akciách nelietalo moc do vzduchu, inak choreografia je celkom dobrá. Keď to takto rozoberiem, tak je to celkom fajn, ale vo filme to až tak moc dobre neladí. 60% - 3* ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tak teď mám dilema.. Za počáteční animák, skvělého Bettanyho, odporné upíry a občasné mrazení v zádech mám chuť dát i tu čtvrtou hvězdu. Jenže to má své mouchy. Záporák nemá moc prostoru, upíři moc nemasakrují, závěrečná bitka mohla mít větší grády a na můj vkus má kazatel přeci jen víc nelogičností. To jsem ale ochotna odpustit, protože jsem se i bavila. Nj, Bettany, tvoje prsa mi nestačí :o) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Pro některé herce nebyl film první zkušeností s upírskou tématikou. Cam Gigandet si již dříve zahrál upíra Jamese ve snímku Stmívání (2008) a Stephen Moyer ztvárnil upíra Billa v seriálu True Blood: Pravá krev (od r. 2008). (Aknah)
  • Film měl být původně přesnou kopií komixu, jenž se odehrával na Divokém západě, ale tvůrci se ho nakonec rozhodli zasadit do daleké budoucnosti. (Beckett51)
  • Animovaný úvod bol kompromisným riešením, keďže štúdiá nemali záujem prekračovať rozpočet na živú akčnú verziu stáročného boja ľudí proti upírom. Preto scéna bola urobená animáciou, ktorej realizácia bola oveľa lacnejšia. (Arsenal83)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama