Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Little children má něco z American beauty a novějšího Daydream Nation, ale přesto je svůj. Vztahová záležitost s podivnou atmosférou a výborným výkonem Kate Winslet, u kterého ale působí rušivě hlas vypravěče a dějová linka se sexuálním deviantem (jehož představitel si vysloužil nominaci jen za to, že vypadá jako slizák a slizáka i hrál, hmm..). Přesto se jedná o výborný vztahový film, který se dostane pod kůži nejspíš hlavně lidem, kteří se někdy ve svém vztahu cítili jako v kleci a chtěli z ní ven... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

kate winslet som bral ako cukrikove dievcatko - vdaka titanicu samozrejme, ktory mam mimochodom velmi rad aj kvoli nej, ale k veci..zistujem, ze kazdym dalsim filmom stupa v mojom rebricku vyssie a vyssie..no a k filmu, ten je naozaj perfektny, jeden z filmov pri ktorych zabudnete na vsetko a nechavate sa unasat az privelmi skutocnym dejom. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Brad má doma nádhernou manželku, hraje ji sličná Jennifer Connelly, takže  jeden se diví, že je ve velkém  pokušení svést Kate Winslet. Ta má přerostlé obočí, vysušené poprsí a celkově je taková nevábná. Genitáliím neporučíš a ti dva spolu skončí ve žhavé kopulaci. Ano, je to vrchol filmu. Proč to ostatní musí trvat přes dvě hodiny, k čemu má film svého vypravěče (vypravěř byl nadbytečný a iritující) a čím mě měl  tenhle film zaujmout, to zůstává velkou záhadou. Todd Field zapomněl ve svém scénáři na to nejpodstatnější, film totiž nemá vůbec žádnou kloudnou zápletku. A co hůř, pokusy o ní vyznívají debilně. Na začátku se ocitáme s partou žen v parku, kam také chodí se svým malým synem Patrick Wilson. Ženy ho vnímají coby absolutní mužský sex symbol, prostě naprosto nesmyslné uchopení postavy, a spíše se něco takového hodilo do komedie než do dramatu. Následně se dozvídáme také něco z rodinného života hlavní hrdinky. Vrcholem jejího manželství je, když svého muže jednoho dne přistihne v nelichotivém masturbačním procesu, kdy má její choť na obličeji dámské kalhotky a na internetu sleduje svůj sexuální idol. Ve filmu se nikdo nad touhle úchylkou nepozastaví. Dalším přešlapem je pak druhá dějová linie s mužem trpícím sexuální deviací. Jackie Earle Haley to sice zahrál na výbornou, jen to film nikterak neobohatilo, spíše to shazovalo jeho vážnost. Délka filmu je strašlivá. Na takový řídký děj by stačila podstatně kratší stopáž. Todd Field ukázal, že dramaturgicky a má svůj film úplně rozháraný. Dobré herecké obsazení, kterým disponoval, utopil v nesmyslné délce. Vyšel mu z toho nesourodý slepenec více či méně povedených scének. A nahou Kate Winslet už není třeba opětovně vidět. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Todd Fielda jsem ještě před týdnem neznal a najednou bych od něj chtěl vidět úplně všechno co natočil, protože to jak civilně dokáže vést herce filmem je pro mě dar od boha. Takže v nejlepším filmu všech dob: by měl mít akci na starosti Cameron, vizuální stránku a kameru Kubrick, dialogy Tarantino, ale práci s postavami bych možná svěřil Toddu Fieldovi. Těším se na Tár. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nijak zvláštní drama ze světa jedné idylické americké ulice na okraji nějakého většího města. Všichni si tu žijí ty svoje životy, kde každý v minulosti skrývá nějaké to osobní peklíčko. No a kdo ho neskrývá, ten si ho s radostí v průběhu tohoto filmu vytvoří. Nejzajímavější postava z celého tohoto filmu je určitě ten nemocnej úchylák, bez kterého by tenhle film jako snad ani neexistoval. První seznamovací půlka je tak spíš na tři hvězdy s tím, že v druhé půlce vznikne poměrně solidní napětí nejen mezi nevěrnými. Celkově tenhle film chytí vysloveně druhej dech a nepřestane s ním až do samotného závěru. Vlivem samotné délky to není jednoduchý film, ale nakonec jsem rád, že jsem ho viděl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)
  • Keď Brad (Patrick Wilson) píše list pre ženu, na obálku dá KATHY. Keď mu obálku podáva skejter, je na nej Kathy. (megajalec)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno