Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh studentek ze školy v Portlandu v Oregonu, do jejichž života vstupuje dívka, která se jednoho dne "objeví" ve třídě při hodině biologie. Už svým zjevem a chováním se Chodička - jak si sama říká - pořádně odlišuje od svých vrstevníků. Není divu, že v místním ztuhlém školském prostředí zapůsobí jako přesně načasovaná bomba. Během následujících hodin vyprovokuje dívky k neuvěřitelné akci, vzpouře proti nenáviděnému učiteli. A pod osobitým vlivem Chodičky dokáží některé studentky během jediného týdne zapomenout na životní pravidla, jež se předtím učily sedmnáct let doma i ve škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Maddy a její kamarádky žijí úplně stejně, jako další tisíce dospívajících dívek - než jim do života vtrhne svérázná Legs (Angeline Jolie). Hned první den způsobí, že se dívky společně postaví jednomu z učitelů, který je sexuálně obtěžuje - a i přesto, že jsou za tento čin vyloučeny ze školy, stvrdí to jejich přátelství více než cokoliv před tím. Během jediného týdne se z nich stanou přítelkyně na život a na smrt, ochotné obětovat jednu pro druhou cokoliv ... Ehm ehm, pokud mám na filmu vypíchnout něco opravdu zajímavého, tak je to mladičká Angelina Jolie. Jak je možné, že herečka, která jednou z nejhezčích žen na světě, a která ještě rok před tímto filmem hrála obyčejnou hackerku, už zde film táhne, a je vlastně tím jediným, proč se na něj podívat. Jinak mne příběh ale vůbec nezaujal, kousal jsem se u něj nudou a nejsem si jistej, jestli jsem náhodou taky na chvilku neusnul. Ale jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak ženy a dívky hodnotí tento film o řád lépe než muži, takže možná ve filmu bude něco, co nám chlapům uniká (zvlášť když jsme zaujatí koukáním po Angelině, že ano)... ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Krásnej a citlivej film o hledání sebe sama v dospívání. Když jsem to viděla poprvé, na konci jsem brečela. A holky, která z nás v pubertě netoužila být také Chodičkou...Příběh je sice jednoduchý a chování postav většinou hodně nelogické...ale postava chodičky, porozumění psychologii trochu jiných dospívajících dívek a hlavně skvělé vykreslení touhy po svobodě to v pohodě vyrovnává. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém si těžko dovedu představit do hlavní role někoho jiného než Angelinu. Její charisma je to, co vás nutí nespustit z filmu oči. Není to ani tak v její kráse nebo tady to aspoň není tak postaveno, jako v síle osobnosti Chodičky, za kterou spolužačky jdou jak mouchy za mucholapkou. A myslím, že o tom to právě je, bez ohledu na jednoduchý děj o trochu "jiných" dívkách, mezi které vstoupila dívka ještě mnohem jinačejší, že někdy projde životem někdo, o kom toho nemusíme ani moc vědět, ale co víme zcela jistě je, že na něj nikdy nezapomeneme. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Foxfire je jeden z těch starejch nízkorozpočťáků s mladou Jolie, případně mladým Cagem, co "maj duši". Ta nespoutanost filmu i hlavní hrdinky mě začátkem dospívání nesmírně brala a dobře se mi vzpomíná i teď (ačkoliv si z filmu nepamatuji víc než Angelinu a pár - jak jinak než mírně lechtivých - scén). A nebo možná taky jen divnej film pro ještě mnohem divnější lidi... ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Kleopatrou - cituji (doufám že nevadí):Film, ve kterém si těžko dovedu představit do hlavní role někoho jiného než Angelinu. Její charisma je to, co vás nutí nespustit z filmu oči. Není to ani tak v její kráse nebo tady to aspoň není tak postaveno, jako v síle osobnosti Chodičky, za kterou spolužačky jdou jak mouchy za mucholapkou. A myslím, že o tom to právě je, bez ohledu na jednoduchý děj o trochu "jiných" dívkách, mezi které vstoupila dívka ještě mnohem jinačejší, že někdy projde životem někdo, o kom toho nemusíme ani moc vědět, ale co víme zcela jistě je, že na něj nikdy nezapomeneme. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Foxfire: Confessions of a Girl Gang" Joyce Carola Oatese. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Americkém Portlandu ve státě Oregon. (Terva)

Reklama

Reklama