Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (709)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na komédiu nevtipné, na drámu a nejaké hlboké myšlienky je to povrchné a ja doteraz neviem čo to vlastne bol za guláš. Aj mimo "škatuliek" ma to skrátka nebavilo a celkovo mám pocit, že to bolo celé šité horúcou ihlou (a to sa ešte v rámci časového presu išlo asi všetko na jeden krát, ako si inak vysvetliť, že pár krát je v zábere mikrofón?). Nezaujímavé a vcelku nudné a jediný pozitívnejší poznatok je ten, že Labuda nezabudol hrať a Polívka je stále charizmatický (hoci jeho postava po čase tiež lezie na nervy:). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobným nápadom by sa dali robiť zázraky. A hlavne keď sú k nemu ponúknutí takíto luxusní herci. Hlavný dej je len nedovrzaná road-sranda. O dejové spestrenie sa snaží vedľajšia, pomocná eposová línia, čomu dávam plus. Z oboch by sa dalo ale ubrať, pretože rozťahanosti plus nedávam. Toto bola teda jednoznačne Polívkova najsedlákovejšia rola od 'Dědičství...' a musím priznať, že hlavne on znova držal humor filmu v pozerateľnej úrovni. Aj keď stupídnym, ale trefným sposôbom. Slovo *íča vyskloňoval, vyčasoval, vystupňoval a vytvaroval v toľkých spôsoboch, že by sa z toho dal spraviť slovník. 65%. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně bezzubý film, u nějž žánr komedie představuje spíše absurdní komedii...několik vtípků se sice povedlo (flašky od piva), ale co ten zbytek? Jaký je smysl celého počinu? Jiří Vejdělek asi nenatočí film, co by mě udržel v bdělosti v sedle bujného kinosálu. Polívka silně přehrává, jeho "bohušovský" ksicht už nefunguje (a ani už není moc vtipný) a syn Labudy hraje "suprmizerně". Dvě hvězdy dávám za postavu Somáliho, jehož prolog je zároveň vrcholem filmu...nulový děj (ten opravdu patří k road movie?) a nudná režie by si jinak zasloužily odpad... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je strašně nevtipná. Fóry, které mají diváky bavit jednoduše nefungují. Je to možná tím, jak křečovitě se snaží Labuda s Polívkou vypadat jako cikáni, což se jim však vůbec nedaří, ani gestikulačně, ani hlasově. Mnohem horší je výkon představitele syna Labudy. Režisér nejspíš nedokázal ze svých herců vyždímat ani standard. Navíc proložil film nudnými snovými scénami, které jen brzdí. To nejlepší na filmu je hudba. Písničky, které zde zní strčí do kapsy i Gipsy Kings. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakrútiť divácky film o nejakej menšine v sebe nesie to riziko, že sa uchýlite k lacnému exotizmu a k tomu došlo bohužiaľ aj v prípade Romingu. Ďalej budete mať dojem, že Polívka si chcel opäť poriadne pred širokou českou verejnosťou zanadávať a tak oslovil Epsteina a Vejdělka, aby mu vyhoveli. Film nakoniec nič špeciálne nerieši, zobrazuje Rómov ako národ, ktorý sa proste od rána do večera venuje muzike a všetko je alright. Taktiež poukazovanie na rasizmus zo strany väčšinového obyvateľstva vyznieva ako príliš povrchný. Film má ale svoju atmosféru a konečný pocit nebude vyslovene negatívny, pokiaľ sa v tých jeho negatívach nezačnete hlbšie prehrabovať. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)
  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)
  • Na hradě Hněvíně, kde se také točilo, byl vězněn známý alchymista Edward Kelly. (jenik71)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama