Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánru vzácný český dobrodružný fantasy film, podobně jako Dobyvatelé ztracené archy s židovským pozadím (na něž Maharal aluzi nezapírá). Z logického hlediska děje naprostá slátanina. Místo aby se příběh skládal jako stavebnice, rozptýlené střepy zůstávají až do konce. Záhady jako by tu byly ukazovány jen jako "¨záhady pro záhady".Je třeba se však na ten film dívat dětskýma očima a vzít ho na milost. Pro děti je nepochybně poutavý a zajímavý, jednak tím, že mezi hlavními aktéry jsou právě děti a jednak tím, že upozorňuje na to, že dějiny mohou být docela vzrušující. Povedené bylo celkem dobré sepětí hudebního doprovodu, který "šponoval" napětí, na druhou stranu je zas nedostatkem značná zdlouhavost, roztříštěnost a jak jsem již zmínil: nelogičnost. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Opisovat se nemá. A když tak alespoň invenčně. Lovci pokladů plus Šifra mistra Leonarda absolutně bez jakéhokoliv náznaku atmosféry s mizernými hereckými výkony. Jediným plusem je dobrá kamera. Předvídatelný děj a všemožná klišé to je Maharal. Co mě doopravdy rozesmálo, byl konec filmu s jedním s nejotřesnějším vyplněným přáním jedné z dětských postav :) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Super, neveril jsem tomu, ze by podobna cz patlanina pro deti mohla byt tak zabavna a kvalitni. Na to, ze to bylo vesmes poloamaterske a to zejmena co se hereckych vykonu tyce, tak si to dokazalo vytvorit solidni atmosferu a davku mysticna. V hlavni roli historicka Praha. Zacalo to vyborne, ale s blizicim se koncem vsechno zacalo polevovat a finale byla uz jen pouha dojezdova tragedie, ktera uplne zbytecne zruinovala vse o co se tvurci celou dobu snazili. Seidlova byla hodne good, skoda ze ma na csfd tak hnusnou profilovou fotku. 6/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě dobré. Dobrodružný film pro děti, který by měl být dostatečně ostrý a zároveň pochopitelný a který by neměl sklouznout do trapnosti a infantilnosti nebo pohádkovosti, se natočit podařilo. Motivy rudolfinské Prahy, tajemství z historie a aktuálnost. Funguje to. Maharal se veze na vlně všech těch populárních mysteriózních příběhů, ale je civilní. Konečně film pro děti, ze kterého mi nebylo úzko. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Rabín Jehuda Löw skutočne existoval, všetky pramene vo filme sú na motívy tejto historickej postavy. (Greenpeacak)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)

Reklama

Reklama