Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý animák, který nemá pořádný děj, dobré postavy, vtipné momenty ani chytré citace. Potenciál Jima Carreyho nikde, Stevea Carrella jakbysmet. Jenom několik trapných eskapád a politický podtext dobrý film neudělá. Nebýt té parádní anime sekvence, zabijáka Vlada a resuscitace Johna Powella, šel bych ještě níž, byť to už ani moc nejde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase přezkoumat všechny (ne)dobrovolné hosty psychiatrických léčeben. Minimálně ty, kteří slyší hlasy, které nikdo jiný ne. Ovšem znamenalo by to pobíhat v jejich okolí a mikroskopem přezkoumat doslova každé smítko prachu. Což by však mělo za následek, že by se tito doktoři a odborníci jevili zbytku společnosti jako blázni a museli bychom i je odklidit někam do ústraní. Společnost by se tedy "nečistila" a nastal by výkyv stability až do momentu, kdy se vše co známe rozpadne a nastane konec světa. Například rozkol rodinných hodnot (viz klokaní spratek v závěru). To je důvod proč je tento anarchistický pamflet vhodný nejen pro děcka a dospělé, ale i pro mládež žijící dle "známky punku." No, ale jinak je to Horton sympaťák a hodinka a půl v přítomnosti jeho maličkosti uteče jako voda ve Vltavě během záplav. Navíc je to Dobrá voda, jelikož baví. Obvzláště ve své druhé polovině. Na zdařilém výsledku má největší zásluhu zvuková stránka. Ať již Powellova hudba či dabéři v originálním znění (hlavně Will Arnett jako "Bela Lugosi"). K tomu uvolněná atmosféra nenáročné zábavné blbůstky bez větších ambicí s jednou kouzelně bizarní pikachu like pasáží. Ehm, slyšeli jste to taky? Jakoby na mě právě promluvil drobek z dnešní večeře... PS: Vizuální stránka je až neuvěřitelně věrná předloze. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě animáky nikdy nebraly. Všechno to mentorství mi leze na nervy ať už ho pronáší úchvatně zpracovaní krysí kuchaři nebo třeba šedokožec slyšící jako jediný tvor v džungli malé Kdovíky. Horton je ale docela prima. Ač mi infantilní fóry lezly s přibývající stopáží krkem a práce animátorů rozhodně není bez chyb (chudé prostředí, nízké detaily), nemůžu říct, že bych se výrazně nudil. Pár hluchých míst zvládne zakrýt tvůrčí nápaditost (parodie na Pokémony ruluje), jiné zase kreativita Dr. Seusse. Ale znovu bych to vidět nemusel. 7/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že sa BlueSky Studios nepúšta do (trúfam si povedať vopred prehratého) boja o dospeláckeho diváka a ponúka animák, ktorý všetkými piatimi doporučím každému 10-ročnému decku. Ja som logicky nemal taký pôžitok s pastelových zvieratiek a všadeprítomných držkopádov infantilného Hortona, ale za výbornú myšlienku idúcu ruku-v-ruke s kvalitne vygradovaným finále hovorím, áno. Originálny, chytrý a náučný animák pre menších, akých je v pixelovej lavíne rovnako málo, ako kvalitných dopseláckych. 70% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když ten film začal, tak jsem si říkala, jestli se vůbec dívám na Hortona nebo na Grinche. Všechno, od miniaturního světa Kdovíků, po jejich vzhled, vypravěče a Jima Carreyho v 'hlavní roli' bylo stejné. Upřímně jsem to čekala horší. Párkrát jsem se zasmála, ale celé to morální poučování mi lezlo na nervy. Znovu už bych se na to s velkou pravděpodobností nepodívala. 3* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama