Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak že by šlo o přímou vykradačku Saw se rozhodně říct nedá. Na začátku je tu možná inspirace, ale pak si jde film svým vlastním směrem - pět lidí se probudí zavřený v jakési továrně, mají totální okno a na to, kdo jsou, si vzpomínají velmi pomalu a někdo z nich je "ten hodný" a někdo "ten zlý". Upřímně řečeno se nejedná o nic objevného a herci taky nejsou kdovíjak zajímaví (postava manželky je hrozná a některé dialogy s ní jsou neuvěřitelně trapné). ALE - Film je dlouhý tak akorát a je slušně zábavný, opravdu se chce člověk dozvědět, jak se to vlastně semlelo a kdo je kdo. K tomu na konci pár zvratů z nichž jeden není tolik předvídatelný a máte jeden obyčejný nenáročný film na večer, který zabaví a neurazí. A to je důležitý. (7/10) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený žánrový zflikovanec... Dejme tomu, že prvotní myšlenka není úplně zlá, i když vykrádá všechno od SAW, KOSTKY až po NEBEZPEČNOU RYCHLOST, ale scénář je stejně slabý jako je nevalná celá režie. Chabá logika v rámci příběhu dostává na prdel od prvních minut a závěrečná honba za nečekanou pointou to všechno jen v odpovídajícím duchu uzavírá. Přitom taková "sebranka" (skromný rozpočet necelých 4 milionů USD padl pravděpodobně z větší části na ni) musí být snem každého začínajícího filmaře, jenomže tenhle debut se vážně nepovedl. Proklínám tě Simone Brande, za takto promarněnou šanci, za kterou by jiní zabíjeli. 40% ()

Reklama

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Unknown je asi nejvic prirovnavan k hororu Saw, neni to ani tak zanrem, ale spis nizkym rozpoctem, thrillerovou zapletkou a stisnenymi prostory, ve kterych muze reziser rozehrat svoji "partii". Simon Brand narozdil od Jamese Wana nacpal vetsinu penez do hereckeho ansablu a to se mu vyplatilo. Herecke vykony jsou tim nejlepsim co ve filmu je. Ani zapletka neni k zahozeni, jen mi tu chybi povestne filtry a barevne korekce. Ve filmu se objevi par hluchych mist, ale i to se da zvladnout. Dle meho nazoru jde o slusnou podivanou. Necekejte nic (rozhodne ne Saw) a budete spokojeni. 6.5/10 ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý thriller, který mění svou tvář od začátku až do konce. Nejprve sledujeme zajímavě mysteriózní snímek vyvolávající spoustu otázek a hrající si s myslí diváka, který je potěšen nad tím, že si může sám vykonstruovat, jak to všechno vlastně bylo. V prostřední pasáži si může krásně ověřit své fantastické teorie a porovnávat je s filmovou skutečností, kdy nám režisér se scénáristou pomalu osvětluje události tajemné továrny. Tomu říkám ještě dobrá zábava. Postupně ale díky mdlé režii upadá film do technické klišovitosti a divák postupně ztrácí zájem na osudech bezesporu zajímavých postav, který se částečně oživí zajímavým rozuzlením a akčním zakončením. Ale úplný konec filmu je už jen hollywoodská berlička (používaná od léta páně 1999, kdy vznikl Šestý smysl), jak o něco zvýšit sledovanost filmu, která však v tomto případě selhává na plné čáře a jediný její efekt je rozčarování nad podivnými myšlenkovými pochody scénáristy. Ještě že je ale od začátku do konce na koho koukat, obsazení je totiž skvělé. Jinak průměr jak hovado... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, promyšlený, který poskytuje všechna vodítka, aby si divák na konci celý příběh a jeho twisty poskládal sám. A že o nečekané zvraty zde není nouze. Někteří zde film přirovnávají poněkud nespravedlivě k Saw - to proto, že tento film se Saw nemá lautr nic společného, nejde o postupnou vyvražďovačku nejhroznějšími možnými způsoby, které tvůrce napadnou. Jde o promyšlené puzzle o dvou neznámých, kde je na divákovi, aby si dosazoval a nakonec zjistil, jak moc se mu dařilo. Navíc je to velmi slušně zahrané, dobrý střih, kamera. Pravda, nakonec se z toho vyklube taková vlastně banální historka, a ta policejní linie je rovněž poslabší, ale to nic nemění na tom, že je to jinak velmi chytře udělané a napsané. A kdy navíc některé věci do sebe zapadnou až po skončení filmu (třeba zpověď za pouta připoutaného těsně před jeho smrtí). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama