Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skoropohádka s rozkošným scénářem, kterému prakticky nic nechybí, ať už to je romantika, napětí, humor různých barev od růžového až po ten temně černý. První část "klábosení po hlase" mi připomnělo můj oblíbený Go-Getter, ovšem tady to bylo umocněno očním kontaktem z pohledu Penelope. Ostatně ani ostatní postavy nezůstávají pozadu, jsou vypiplány do posledního detailu a i záporáci jsou záživní a člověk jim občas i fandí (za mě hlavně vytrvalý liliput fotograf) Ideální romantická oddechovka. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, jen zčásti říznutá Burtonem, které banda užívajících si představitelů hlavních i menších rolí a hromada detailíků a vychytávek nedovolí spadnout do klišé (jako třeba v úplně poslední scéně, kde kýč bezpečně zabíjí kouzelná trpasličí loďka trpasličího papparazi). A ten soundtrack ...(!) - "Sigur Rós v závěrečné scéně... aaaach..." (citát ze zpřízněného komentáře na csfd). 4/5 jen proto, že si jahol říká, že dětinští.. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film, který jsem shlédla v Karlových Varech (2krát:-) a rozzářil mi tam všechny ty deštivé dny. Inteligentní romantická komedie, která sice má všechno, co má romantické komedie mít (a kvůli tomu by mohla sklouznout do průměru), ale má to tak nějak lepší a navíc si s typickými klišé trošku hraje. Christinu Ricci s prasečím rypáčkem si zamilujete hned a James McAvoy je sympaťák až na půdu, ale i všechny vedlejší role jsou skvěle obsazené a zahrané. Pohádkové motivy se skvěle doplňují s milým humorem (scénka ve vězení rulez:-) a vy se jen výborně bavíte. Já prostě nenacházím chybu:-) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Penelope je mým druhým Wimbledonem, nejsem schopná ji dát plné hodnocení, ale každé zhlédnutí mi zlepší náladu o 150% a v obou zmíněných filmech hraje neodolatelný James McAvoy. Ehm... Penelope je roztomilá citlivá dívčina, která však disponuje prasečím rypáčkem, což se většině jejích potencionálních nápadníků příliš nezamlouvá. Popravdě, žádný s ní nezůstal v jedné místnosti tak dlouho, aby poznal její krásnou duši. Až jednou... No, to snad stačí, spolu s ujištěním, že se jedná o pohádku, která zákonitě končí dobře. Debutující režisér Mark Palansky viditelně ctí mistra Burtona, a tudíž některé scény jsou burtonovinou cítit na sto honů, a to rozhodně není špatně. Christina Ricci je neuvěřitelně roztomilý človíček, James McAvoy nedbalý romantický gambler, Chris O'Hara nesnesitelná a jako zlatý hřeb producentka Reese Witherspoon jinak a lépe než v Blondýnkách... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatická rodinná (no, jak kdy) komedie má příběh absolutně prostý. Roztomilá dívenka je tak trochu neprovdatelná a to zapříčiněním dávné kletby, která na její hezounké tvářičce vykouzlila prasečí rypáček. Celý život chráněná před zraky veřejnosti a hlavně senzacechtivých novinářů tak až nyní po zoufalém útěku od přepečlivých rodičů poznává skutečný svět venku a možná i lásku.. Ideální záležitost pro milovníky těch pravých happy-endů. Však jsme ve filmu, konkrétně v pohádce, která úžasně sladila černé prvky (výhradně pro dospělé) s romantickou komedií, která příjemně pobaví a nekomplikovaně si to mete do finiše. Celé se to navíc nese v příjemném oparu, tu a tam okořeněném slušnými situačními gagy. Celovečerně debutující a burtonovsky cinknutý Mark Palansky si nepomáhá samoúčelnými nápady, nešetří barvami a inteligentními momenty. Moc potěší ústřední duo, James McAvoy a Christina Ricci. Sympatický Skot se za poslední léta směle propracoval až k velkým rolí (což náležitě korunoval loňským Pokáním), no a křehká Christina Ricci jako pokaždé potěší, experimentátorka se žánry (naposledy jako nymfomanka v trochu "jiném" dramatu V řetězech) i zde dokazuje, proč patří mezi nejzajímavější herečky své generace!! V netypické (maximálně osvěžující) roli překvapí i Reese Witherspoon, jinak také producentka snímku. 70%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Christina Ricci nemusela prejsť castingom. Oslovila ju Reese Witherspoon. (ladko)
  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)
  • Film se natáčel v Londýně, především ve čtvrti Soho. (simply)

Reklama

Reklama