Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 %. Pohádková oddychovka, která v záplavě temných thrillerů působí vlastně svěže. Závěrečné ponaučení je trochu feministické, ale i pánové jistě uznají, že žádný z nich z ženy krásku neudělá, ale že to může udělat jenom ona sama. James McAvoy je ovšem sympaťák k pohledání a navíc umí skvěle líbat... ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Opravdu taková burtonovsko-sonnenfeldovská bajka,která sice v některých momentech působí až příliš mravokárně,to ovšem bohatě vynahradí kouzelná stylizace,která současný Londýn vyobrazuje jako skoro pohádkové město plné úžasných míst k objevování.Potěší brilantní obsazení i těch nejmenších rolí,některé vedlejší figurky v čele s odzbrojujícím Peterem Dinklagem jsou opravdu skvostné.Všemu pak samozřejmě vládne uměřeně šarmantní James McAvoy a Christina Ricci,která je s tím rypáčkem přímo k sežrání! Novodobá pohádka se povedla na výbornou,funguje jako komedie i romantika a já věřím,že z režiséra Marka Palanskyho něco bude.Potenciál tady rozhodně ukázal značný. 80 % ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdyby byla ošklivost zločin, zatknu půlku města.." ;) Psasečímu rypáku navzdory krásná Christina Ricci není znovu Sama doma, jakkoli by k tomu účast Catherine O'Harra mohla svádět, přesto je však doslova proklatě osamělá.. Zde jednoho musí zaujmout práce castingu, který naopak paradoxně vsadil na herce právě do rolí, které v jejich případě právě těmi klišé přímo páchnou jako prase, právě do rolí v podobě škatulek z nichž se většina tak chce vymanit, což báchorce v důsledku dodává jakousi bizarní věrohodnost.. Skutečně hraniční, leč nesmírně zábavná, žánrová podívaná, která se však tak sympaticky urputně zuby nehty snaží svěží hrou se schématizmy a klišé právě těmto vyhnout, až se jeden skutečně diví, s jakým úspěchem se to nadšenému skorodebutantovi Marku Palanskydu daří.. Jen ta groteskní nálada a stylizace až zoufale drhne.. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

ač mi maminka stále opakuje, že jsem již mladá dospělá žena a měla bych se začít tak chovat,.. stejně se mi nepřestanou líbit kouzelné příběhy :-) Penelope je přesně ten film, kde ona potřebuje svého prince, aby šťastně žili až do smrti.. tady k tomu přidejte prasečí kletbu a máte na pár chvil o zábavu postaráno.. P.S. dámy, hrajou tam velice pohlední a atraktivní pánové :-) tak na co čekáte? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjemně laděná a oddychová romantická komedie, která neurazí a nespadá do stereotypu dnešních komedií díky svému výjimečnému a originálnímu tématu. Dobrým faktem také je, že film má svou hlavu i patu a obsahuje i nepředvídatelné peripetie. Skvělé herecké obsazení od Christiny Ricci přes Catherine O´Haru až po Reese Witherspoon. Musím uznat, že prasečí rypáček se opravdu velmi povedl a chvílemi mi připadal dokonce i roztomilý. Film stojí za zkouknutí a není příliš dlouhý, takže ho jen můžu vřele doporučit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Christina Ricci musela vyzkoušet 15 verzí prasečího rypáčku než našli ten "pravý". (Fredy176)
  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)
  • Nasadzovanie prasačieho nosa na Christinu Ricci trvalo jeden a pol hodiny. (ladko)

Reklama

Reklama