Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jean-Baptiste má nakoukáno, nápady mu nechybí, jejich realizace také nevázne a po Dead Endu opět potvrzuje, že v něm rozhodně něco je. Simon s Davidem je skvěle sehraná dvojka sympaťáků a Natascha jim to nijak nekazí. Zpočátku se tak zdá, že jediným zádrhelem bude scénář, který jako by dělal čest svému originálnímu, a ostatně i distribučnímu, názvu. Jenže od scény se septikem se černohumorně ztřeštěná dějová linka stává hlavním tahounem. Nula od Nuly pojde tak sice ve výsledku není ničím zázračným či snad originálním, ale zábava to je prvotřídní. Připomnělo mi to krásné chvíle u Mělkého hrobu, byť reálně toho společného mnoho nemají. Takový ten film, od kterého čekáte big nothing a ejhle, ona je to vlastně velmi příjemná záležitost. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí poněkud ropačitě. Je vtipný, ale závěr snímku mi přijde, vzhledem ke zvolenému stylu humoru nepřiměřeně drsný. Spíše než jako klasická gangsterská komedie ala Pulp Fiction působí tak nějak rodinně. Jakoby humor byl moc jemný a lidský, vzhledem k drsnému závěru filmu. Jakoby scénárista nechtěl zapdnout do žádné škatulky a tak uvíznul někde na pomezí. Po skončení filmu, jsem vzhledem k jeho rozpačitému vyznění, čekal co dál. Čekal jsem, že se dočkám ještě nějakého zvratu, protože na to jak měl film zamotanou zápletku, byl jeho závěr až příliš jednoduše přímočarý a jednoznačný. Přišlo mi, že jsem viděl spoustu náznaků. ale žádné rozuzlení. Ale člověk by asi neměl od obyčejné komedie tolik. Nakonec, hlášky fungujou. David Schwimmer si opět odehrál svého ťunťu Rosse, Simon Pegg neměl pro větší hraní prostor a tak se mi nejvíce líbil John Polito. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně překvapení! To jsem se tak jedno odpoledne nudil a napadlo mě pustit si britskou komedii, kterou ještě moc lidí nehodnotilo; zkrátka neměl jsem velké očekávání. A o to víc jsem se bavil - černá krimi-komedie jak vyšitá, prostě nemá chybu - vlastně má i pár lehce slabších míst, ale vem je čert, tenhle film musíte vidět, je cílený na humor a to trochu specifický, ale o to zábavnější druh humoru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, a nebylo to kvůli tomu že ho režíroval režisér Dead end, což jsem zjistil až několik minut po shlédnutí. Film jsem chtěl vidět spíše pro dvojici Schwimmer a Pegg. David tu hraje umaštěného smolaře a tahle role mu dokonale sedne. A Pegg mě překvapil tím jak je tlustej. Celý film je naprosto pohodovej, vraždy a suchej humor tu je naprosto dokonalý. Jen zhruba posledních 10 minut mohlo bejt jiných protože ke konci se zbytečně tlačilo na pilu. Ale jinak paráda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku teda fakt ako nič moc, skôr chaos, u ktorého človek nevedel, o čo poriadne ide. Ale potom sa to zrazu rozbehlo a to bola neskutočná vec. Čierna komédia ako hrom v podaní Davida Schwimmera a Simona Pegga v roliach dvoch kolegov, ktorí sa rozhodli niečo urobiť so svojím životom. Film jede v dobre známych šlapajách komédií, v ktorej sa jeden zúfalec spojí s blbcom, ktorý má plán ako "ľahko" prísť k peniazom. Všetko sa samozrejme pokazí a mŕtvol bude neúrekom. Aj keď je táto štruktúra značne opozeraná, snímka po väčšinu stopáže skvele baví, vďaka prepracovanému scenáru, dobre napísaným postavám, ktoré majú vždy schované nejaké prekvapenie, skvelým gagom a prekvapivému koncu. Práve ten sa mi páčil najviac. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama