Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (247)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nebolo až také hrozné. Jen nedokážu pochopit, jak nedokázala využít na 100% ty své předtuchy. Za celý den udělala věci jako normální člověk maximálně za čtvrtku dne. Do toho, vždy všechno řešila pozdě a na poslední možnou chvíli - to byla tak hloupá??? Asi její mozkové závity stačili pouze na starání o děti ( tím tuto práci nechci nějak podceňovat ) - ale proč ksakru na sklo, kterým proletěla její dcera zpětně nedala nálepku, nejlépe přes celé sklo, nebo tam nedala nějaké dřevo nebo kytku. A nakonec největší chyba - když věděla, že jí nezbudí, tak si měla dát budík, měla si zjistit jak přesně zemřel, neměla ho zastavovat na tom úseku, .... a nebo snad chtěla jen tu pojistku? Nevím podle mě ho mohla zachránit, ale bohužel byla tak hloupá a tím ho spíše zabila. Ale budiž, její volba. Abych jí ale zase tak trošku obhájil, pokud já vím, tak všude na západním světě po nějaké nehodě musíte jít identifikovat oběť, neměli by existovat žádné výjimky. V tomto případě měla jít Linda (Sandra), jako jeho manželka, jenže na to asi trošku zapoměli... a nebo by jim to narušilo scénář s tím, že by zjistila, co se vlastně nakonec i stalo. ()

S.i.d. 

všechny recenze uživatele

Geniální důkaz toho, jak z téměř slušného námětu lze udělat naprostá volovina. Přiznám se, že nejsem nějak velký fanda Sandry Bullock a po shlédnutí filmu jsem svůj názor nezměnil. Je pravda, že při takovém scénáři je problém se do filmu nezamotat, ale když to Mennan Yapo neumí tak ať se o to nepokouší. Ne že by se ve filmu objevila jedna chybička, Předtucha je přímo reklama na mega chyby. Jediné, za co dávám 2* je místy dobrá hudba a uzání člověku co vymyslel námět, ale víc si film nezaslouží ani zdaleka. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sandře drasticky hrabe, zpřeházely se jí převody, kolečka se jí pod čupřinou splašily a realita si uspořádala gymnastickou exhibici plnou přemetů, salt a výkrutů. Kam mizí její manžel, proč je jeden den mrtvý a druhý den zase živý? Odskakuje si k seriálu "Plastická chirurgie", Sandro, nejspíš aby mohl opravit ksicht dcerce, které se průběžně objevují a ztrácejí řezné rány. Film jsem viděla v bedně, můžu si proto dovolit být k němu shovívavější než ti, co zacvakali těžce vydělané love v kině. Označila bych tenhle mysteriózní kousek za snesitelně průměrný a plácla sem tři hvězdice (hlavně za povedený závěr), ale to by musela chybět pasáž z kostela. Zlé věci se dějí jen ateistům a kdyby se hlavní hrdinka poctivě modlila, byla by i s rodinou v pohodě ažnavěkyamen? Stupidnější pointa by nebyla? Vskočte mi s rozběhem mezi půlky, kudlanky vymyté! 45% ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..zasa mám dilemu..ten film mal chvíľami atmosféru, ale v konečnom dôsledku sa niekde za polovicou rozhodol ju zahodiť spolu s rozohraným "bordelom" v čase a prešaltoval na veľmi zlú rodinnú drámu..s poučením..a ono, atmosféra a nepríjemné momenty - ja nie som moc relevantné kritérium, ja mám husiu kožu z chlapčekov v uniformách a dievčatiek z rozpustenými vlasmi v šatočkách a tak..tak sa na to vyspím..ale 5/10 zatial..nič svetoborné, ale na druhej strane, videla som už výrazne väčšie zloby..(tam "atmosféra" nefungovala ani na mna).. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl zhruba před třinácti lety poprvé, moc mě popravdě nezaujal. Mysteriózní drama s romantickou vložkou, troškou těch hororových prvků a nepříliš přesvědčivou Sandrou Bullock – toť vše, co jsem si z toho po těch letech pamatoval. A tak jsem se rozhodl, že tomu dám ještě jednu šanci. No bohužel můj celkový názor na tento film se ani po letech moc nezměnil. Jako celek mě to nebralo ani tentokrát, ale musím uznat, že několik povedených pasáží by se tu i našlo a chtěl bych se Sandře omluvit – zas tak hrozná nebyla.    Můj největší problém byl v tom, že jsem od toho očekával prostě něco víc, než se mi nakonec dostalo. Filmů s nejrůznějšími časovými smyčkami (rovinami) jsem už viděl celou řadu a tady to nejvíc odnesla špatná práce samotného režiséra, který z toho prostě nedokázal vymáčknout ani polovinu, přestože se zde jistý potenciál nabízel. Místy se tu sice objevila slušná atmosféra, která ovšem negradovala podle představ, spíš bych řekl, že místy neskutečně stagnovala a přešlapovala z místa na místo. Jako by se samotný režisér nemohl rozhodnout, zda má přitvrdit, nebo přidat více romantiky – potažmo dramatických emocí.    Nějak zvlášť se nepřetrhli ani Julian McMahon či Peter Stormare a tak nezbývá než ocenit hlavně průsvitnou látku v dešti a rýsující se bradavky hlavní hrdinky, páč samotný závěr si zas tolik potlesku nezaslouží. Já nejsem moc velkým příznivcem happyendů a asi ani nikdy nebudu, ale pokud jsem pozorně sledoval, tak jim tam některé věci zas až tolik neseděly – co se nám za těch pár dnů snažil scénárista a režisér nakukat. Takže mi nezbývá než potvrdit, mé původní podprůměrné ohodnocení, které jsem tomuto filmu vlepil už v roce 2009. 40% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Julian McMahon hrál v seriálu Čarodějky, kde jeho postava chodila s čarodějkou, která měla předtuchy stejně tak, jako zde jeho manželka Sandra Bullock. (HappySmile)
  • První anglicky mluvený film Mennana Yapa, německého režíséra, producenta a scénáristy tureckého původu. (ČSFD)

Reklama

Reklama