Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Fantom Louvru může být v jistém případě odstrašujícím přízrakem i pro filmaře. Režisér Jean-Paul Salomé se do toho tak ponořil až mu z toho vznikl blivajz. Se svým scénářem by zřejmě netrumfnul ani pohádkového strýčka Fida, ale měl odvahu oslovit a uvrtat do něj půvabnou herečku Sophie Marceau. Předpokládlal jsem, že když se taková herečka angažuje do na první pohled zajímavého projektu, že by z toho mohl vylézt horor ve kterém sice drastických záběrů bude poskrovnu, ale především to bude mít nějakou tajemnou až znepokojivou atmosféru. Nemá to vůbec nic. Sophie Marceau tak bezvýrazná, že její roli klidně mohla hrát nějaká méně známá kolegyně. Ani ostatní známější francouzské herce si nelze po dojetí závěrečných titulek vybavit. Ono si totiž z filmu nelze vybavit nic. Film v podstatě pozvolna vpluje do "céčkových" vod, pobřežní stráž hlídající filmovou kvalitu se na to vybodla a Salomé v dobrém rozmaru se svým nepodarkem nevyděsí ani párek netopýrů, co obývají jeskyni v níž se film k promítání hodí nejlépe. K mizernému výsledku nepřispěl ani fakt nekašírovaných kulis Louvre a jisté oproštění od seriálové předlohy. Tenhle Belphegor se především děsí sám sebe. Mé hodnocení: 0% ()

quinnman 

všechny recenze uživatele

Fantom Louvru NENÍ horor! Nepochopení tohoto faktu je možná příčinou tak nízkého hodnocení. Je to tajemný film s výtečnou atmosférou, kterou nenarušují tak "moderní krvavé stříkance". Za to jsem autorům vděčný. Navíc mě film ihned zaujal svou skvělou hudbou mixující egyptské motivy s moderními. Tento film rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele

Dílko vcelku silně přitažené za vlasy. S největší pravděpodobností vzniklo jen, aby na ona místa přitáhlo více turistů. Když to rozeberu, ostatní mnou nechválené filmy nechválím protože předpokládají chování hlavních hrdinů, ktreré je zcela mimo a naprosto neskutečné. V tomto filmu je neskutečná celá zápletka s oživnutím mumie a vyvražďováním hlídačů, ale nemužu zkritizovat neskutenčně houpě se chovající hlavní hrdiny, protože se tak nechovali. Ať to nazývají mysteriózním hororem, má to prvky komedie, rychlé střihy a rychlé střídání záběrů např.  Já se bavila společně s "dědkem", kterého hrál Michel Serrault. Dědek se bavil a já taky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nechápu je tento film vydáván za horror, spíše mi připadne jako dobrodružný film pro děti s prvky komiky. Ale snad právě tohle jediné film zachraňuje - nadlehčenost a nadhled, s nímž jsou nazírány postavy a děj (komisař poslouchající Jimi Hendrixe, francouz k tomu?) . Možná také fakt, že se jedná o evropský film, protože natočit ho USA dopadlo by to daleko hůř, bral by se vážně a vzbuzoval by ještě větší salvy smíchu, než tento kousek. V podstatě tu není žádná pointa, dramatické vyústění, vše plyne ve stejném pohodovém (zdlouhavém) tempu. Vše je jasné už od začátku. Lehký a nenáročný film, který z velké části zachraňuje moc zajímavá hudební složka. Nic víc. ()

Martin.Proko 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi slabé ... ...pointa také je klišé, ale provedení je nakonec příjemný romantický horror na víkendové odpoledne... ...okořeněno lehkou špetkou humoru.. ...když se to vezme, že to evropská produkce rozhodně bych tento film nezatracoval... ..film si na nic nehraje a to ho odlišuje od braku . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama