Reklama

Reklama

Televizním seriál o ztrátě paměti způsobené dramatickými událostmi na sklonku druhé světové války. V sanatoriu doktora Nowaka žije od konce války jakýsi Erich, jenž si nepamatuje události, které předcházely jeho zranění… Tento příběh se tak, jak ho hrajeme, nikdy nestal. Pokud by vám přesto něco připomínal, hledejte souvislost v sobě a v době, kdy se udál. V dramatickém seriálu z roku 1970 o muži, jemuž byla po dvaceti letech operací vrácena paměť a v jehož vzpomínkách ožívají události z konce 2. světové války, si hlavní roli zahrál vynikající herec Václav Voska... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Jakub Rahn (Václav Voska) na cestu do Československa použil švédský vůz Saab 96. V letech 1960–1980 bylo vyrobeno přes 540 000 kusů, malá část byla dovážena i do Československa. Model sklízel velké úspěchy ve světových rallye. (Robbi)
  • Jakub Rahn (Václav Voska) si na československém území zakoupil zbraň CZ vzor 50. (Robbi)
  • V 5. epizodě 1. série s názvem Vrah, se má v obci Zejviš setkat Jakub Rahn (Václav Voska) a Hugo Strnad (Vladimír Stach). Dvacet let po válce – tedy v době, kdy se děj seriálu má odehrávat – se už v té době název Zejviš nepoužíval. V roce 1951 byl změněn na Javornou (část obce Čachrov). (Robbi)
  • Jak už bývá v seriálech tradicí, při záběrech s rekapitulací děje jsou zařazeny sekvence, které v předchozím díle nebyly použity. Nejlépe je to vidět při odbočení Jakubova Saabu z Letné do ulice Nad štolou. (Robbi)
  • Ve 4. epizodě 1. série s názvem Pátrání Jakub Rahn (Václav Voska) přijíždí do Prahy ulicí Českobrodskou přes Jarov (v místech, kde je konečná tramvaje a bývalý podnik PSO). Policie ho zaregistruje v Koněvově ulici, po průjezdu Žižkovem pokračuje honička ve středu města: přes Václavské náměstí (kde se zrovna budovalo metro) do Národní třídy, odtud Rahn odbočil na Smetanovo nábřeží, z Křížovnické do Kaprovy, dále pokračuje ulicemi Žatecká, Široká, Pařížská na Staroměstské náměstí, odtud do Celetné, pak záhadně zpět do Dlouhé a zatáčí do Týnské uličky. Pak už jede vzhůru Chotkovou ulicí, aby po přejezdu Letenské pláně oklamal policii zabočením do ulice Nad štolou. (Robbi)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem Únos Jakub (Václav Voska) po únosu odlétá letounem společnosti Omnia. Jedná se o dvoumotorové aerotaxi L-200 Morava. (Robbi)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem Únos, když Ohnesorg (Jiří Holý) odváží Jakuba (Václav Voska) na letiště, má se jednat o předměstí Vídně, ale je evidentní, že jde o příjezdovou cestu k pražské Ruzyni. (Robbi)

Reklama

Reklama