Reklama

Reklama

Televizním seriál o ztrátě paměti způsobené dramatickými událostmi na sklonku druhé světové války. V sanatoriu doktora Nowaka žije od konce války jakýsi Erich, jenž si nepamatuje události, které předcházely jeho zranění… Tento příběh se tak, jak ho hrajeme, nikdy nestal. Pokud by vám přesto něco připomínal, hledejte souvislost v sobě a v době, kdy se udál. V dramatickém seriálu z roku 1970 o muži, jemuž byla po dvaceti letech operací vrácena paměť a v jehož vzpomínkách ožívají události z konce 2. světové války, si hlavní roli zahrál vynikající herec Václav Voska... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Ve 4. epizodě 1. série s názvem Pátrání se při debatě plk. Veleby (Otakar Brousek st.), komisaře Eberharda (Vladimír Ráž) a kapitána Zemana (Petr Kostka) hovoří o zjištěných otiscích Jakuba Rahna (Václav Voska) v hotelu Radegast, pokoji č. 308 hotelu Alcron a obydlí Jožy „Indiána“ Homolky (Zdeněk Kryzánek). Rahn však v Beskydech bydlel v hotelu Tanečnica; kromě Alcronu už nikde jinde ubytován nebyl. (Robbi)
  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem Soudce je při bitce mezi Jakubem Rahnem (Václav Voska) a Jožo „Indiánem“ Homolkou (Zdeněk Kryzánek) dobře vidět, že v určitých pasážích jsou herci nahrazeni dubléry – zejména podle vlasů. (Robbi)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem Únos letí Jakub Rahn (Václav Voska) s pilotem (Rudolf Jelínek) letadlem Omnia OS-124. Když Jakub pilota zneškodní, bez problémů se chopí řízení moderního stroje, ačkoliv byl od konce války dvacet let trvale v sanatoriu neurologa dr. Nowaka (Felix Le Breux). (Robbi)
  • V 5. epizodě 1. série s názvem Vrah nastane malá záhada při cestování tramvají, při němž je Jakub (Václav Voska) sledován jak Ohnesorgem (Jiří Holý), tak Marií Zábranskou (Jorga Kotrbová). Nasedá do čísla 18 a přes ulici Na Florenci doputuje k hlavnímu nádraží, ovšem tam už vystupuje z tramvaje č. 26. (Robbi)

Reklama

Reklama