Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Nikdy mě ani nenapadlo, že tohle napíšu, ale po shlédnutí tohoto snímku, podívání se, že film zde není označen jako červený (stojí za vidění) a přečtení několik komentářů zde na ČSFD, tak musím konstatovat, že někteří zdejší komentátoři jsou se svým hodnocením naprosto mimo. Film, který není 100% dokonalý (mě osobně pouze hlodalo, proč některé postavy v Mexiku mluví chvíli polsky a o chvilku později rusky), ale který film je bez jediné chybičky? Celou dobu si toto dílko zachovalo mou plnou pozornost, chvílemi jsem jenom zíral, chvílemi zakrýval diplej (nemám rád jehly) a po většinu času jsem snad ani nedýchal. Tohle KU*VA stojí za vidění! Naprosto dechberoucí aktuální a reálný příběh postavený na výtečném scénaři a výkonech provinčních herců či dokonce neherců, který se o něco málo pozastaví až v samotném finále v domě v New Jersey. I mně to připomnělo filmy jako Město bohů, Muž v ohni a snad i 8MM. Těm, které tento film zaujme doporučuju přečíst si článek The Girls Next Door, kterým byl tento film inspirován -> http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B04EEDA1439F936A15752C0A9629C8B63 a vlastně ostatním taky. Zase jsem si jednou uvědomil, jaké mám štěstí, že žiju v naší 'závažnými problémy a mediálními kauzami zmítané,' malé, krásné ČR. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Od začátku hodně drsný film, chvílemi jsem byl opravdu rozhozen z toho, co jsem viděl. Napřídkad scéna v obilí. Pokud by byl film trochu jinak zakončen, dal bych jistě plný počet. Cesar Ramos sice není herec k pohledání, jeho herecké nadání je nic moc, zato charismatický Kevin Kline mne dostal. Ve zkratce velmi dobrý film, který má své mouchy, ale také má své šokující momenty, kterými vás chtě nechtě dostene, protože nikdo normální se asi necítí dobře, když se dívá na utrpení malých slečen a dívek. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Téma podobné filmu "96 hodin". A já se netajím tím, že mám rád filmy, kde dle mého názoru jedni z největších hajzlů (únosci lidí a dětí) dostanou na prdel. Stalo se tak jiným způsobem než ve výše uvedeném filmu a i film byl trošičku jiný. Nicméně mám dobrý pocit z toho, že hajzlové, kteří se neštítí vůbec ničeho, dostali opět na prdel. Alespoň ve filmu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Téma filmu se dotýká jedné z mnoha bolestí současného světa a to obchodu s lidmi, především se ženami. Bohužel film však podle mne není dobře natočen. Nevím, jestli to byl záměr, natočit to tak nějak civilně, naturisticky, ale to se fakt tady nepovedlo. Jorge pátrá po unesené sestře z Mexika a pomocí amerického policisty se dostane až do New Jersey, kde se má konat dražba oné dívenky. Celá ta anabáze však působí dost nevěrohodně a je to tak nějak málo dramatické. Navíc na tento děj je našroubován ještě příběh zmizelé dcery onoho policisty, kterou marně hledá a to je už opravdu zbytečné. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale závěr je přece jen trochu lepší a tak ještě jednu přihazuju a ruce pryč od toho. ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný, zbytek slabý. V příběhu najdeme bot asi jako u Bati, jen s tou kvalitou si už nejeden divák nezadá. Což je škoda, protože náměť je vpravdě silný. Míra nereálnosti je značná, nicméně odhlédneme-li od tohoto faktu, film diváka strhne. A co teprve reálná skutečnost... hrůza jen pomyslet... ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama