Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osud, ten král výsměchů. Náramně si užívá, že lidé bez svědomí odcházejí bezbolestně a ti se svědomím v agónii.. Příběh jedné chorobné ctižádosti, co se na poměry antických dramat i autora nezvykle utápí ve vlažnosti a banalitě. Pinkalista slov a vztahů z Dostojevského akademie měl na britském kurtu match point, ale zkazil lehký míč a je tu zase shoda.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £13miliónovTržby USA $973,018Tržby Celosvetovo $22,658,532║ Woody Allen dokáže vytvoriť pri svojich komornejších thrilleroch dosť chladnú atmosféru, čo už dokázal nejeden krát, to mu fakt ide náramne, herci zahrali pod jeho vedením veľmi dobre /70%/ ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nečekejte druhý Match Point a už vůbec ne klasického Allena. Snad poprvé u jeho filmu není problém v režii či hercích, ale už v samotném základu - scénáři. Ten nám předkládá sice věrohodnou zápletku, ale s naprosto nevěrohodnými postavami a topornými dialogy a řada momentů tak působí přesně opačně než měla. To především u dramatických pasážích zabolí. Z herců jednoznačně vyniká Tom Wilkinson, stejně tak Ewan McGregor je typicky dobrý. Colin Farrell má tu smůlu, že se typově nehodí a tak má sklon občas přehrávat. Nicméně, v druhé polovině se už tu a tam dobré momenty vyskytnou, ale od Allena by zkrátka člověk čekal mnohem víc, než průměrnou (a dost nešikovně) napsanou krimi s tím nejnemožnějším koncem, jaký mohl vymyslet. 5/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Další hutná Allenovka, na hony vzdálená jeho slavným komediím, která je sice provařenou moralitou v rovině přímočarého děje, ale ani tak neztrácí osobitým podáním pana režiséra na své působivosti. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou herecky excelentní, jako bratrská dvojice funkční a skvěle k sobě pasují. Lepší než Match point. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Málo na veľkom priestore!!!! Ťažko sa mi tento Woodyho film prijíma. Rozmýšľam, či to schválne malo byť tak nedynamické, nepodnetné, rozvláčne alebo Woody už trpí únavou materiálu. Intelektuálna práca s humorom sa zvrtla na moralistické odkazy - to by som mu ešte odpustila. No samotný scenár mal toľko hluchých miest a navyše rýchlo zbúchaný koniec, nevyvážený s prvou polovicou filmu sa už odpúšťa ťažšie. Pozornosť pútal zvláštne zafarbený Londýn, kontrastný s tým ako ho všeci poznáme a špinavé nechty neurotického Colina Farrella, ktorého výkon bol snaživý, ale toho si radšej pozriem napríklad v Phone Booth. Cassandra's Dream nie je najvydarenejšie dielo, dovolím si povedať, že jedno z najslabších. Je to však veľmi netradičné drama, od netradičného režiséra. Hollywood ending bol posledný tradičný Woody, snáď ma pripravovaný film "Vicky Cristina Barcelona" presvedčí o opaku. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama