Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem zjistila, že dnešní večerní program bude zajišťovat tento malý televizní film, zmocnil se mě jistý druh skepse. Jakýmsi způsobem jsem byla přesvědčena, že půjde jen o průměrnou podívanou, která mne nebude schopna ničím překvapit. Ašak opak byl pravdou a já se příjemně zmýlila... Nejenže film krásně utíkal, ale dokonce jsem se i bavila. Tvůrci se nám zde snaží nastínit vztahy v ne zrovna fungujícím rodinném jádře. Rozpadnuté manželství dvou nevyrovaných partnerů, děti vyrůstající v této nestabilní rodině a nemocný děda, jehož zdravotní stav nemá příliš pozitivní vyhlídky. Je zde vylíčen vztah mezi rodičem x potomkem, a to hned ve dvou generačních liniích, převážně však namířen na Ivana Trojana a Radoslava Brzobohatého, jejichž city jsou navzájem ochladlé. Bohužel je díky výchově vztah přenášen i na děti, jejichž citové pouto k prarodiči nenabývá oné pevnosti... Ve hře je také zkouška partnerstkého vztahu s krásnou a tolerantní Táňou Pauhofovou, která je mimochodem spíš takovým okořeněním filmu samotného. V podtextu je však ukryté jiné poselství... Kvůli zázračným pilulkám se totiž dědův zdravotní stav výrazně zlepší a dojde k přehodnocení jeho dosavadního života. Člověk musí být vděčný za každou chvíli, která mu byla dopřána a na to by se nemělo zapomínat... Je na místě zmínit skvělé herecké výkony a tak trochu magickou scénu s Pavlem Liškou. P.S. Radku99, tak přece jsem Tě trumfla:-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní, ale bohužel hodně nevyrovnané. Na jedné straně pan Dokonalý Brzobohatý s koutky tu dole, tu nahoře, podle toho, jestli došly nebo nedošly "Bobule", s rolí opravdu vžití Ivani Trojan a Chýlková, a dnes možná nejhezčí čs. herečka Táňa Pauhofová, na druhé straně ochraptělá Tereza Voříšková a stejně herecky nevěrohodný Marek Galló, a jako nejzbytečnější (a bohužel, i nejtrapnější) postavička řemeslník Oldřich Navrátil, jehož repliky do tohohle vtipného a přesto velmi citlivého filmu vůbec nepasují. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, kterak čecháček co si posral život k relativnímu štěstí došel. Jediné co mi vadilo je Strachova známá úchylka do každé (každičké!) role nacpat co nejznámějšího herce. To je tak strašně... Laciné a kontraproduktivní, až to hezké není. Zatímco v Andělu páně to mělo opodstatnění, tady tedy ani v nejmenším. Na druhou stranu je potěšující vidět, že i když všechny role papírově obsadíte přesně jak by každý čekal (tedy každému jeho škatulku, to tu nemá nikdo dost odvahy nechat Trojana hrát také trochu jiný typ rolí?), tak pokud mají dotyční co hrát, tak hrát setsakra umí. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tady jsem vůbec neměl Strach do čeho jdu,  poněvadž pan režisér není žádným Trojanem ani jiným virem českého filmu, ale točí jednu pohádku  za druhou. Jednu skutečnou, druhou kvalitativní.  Po pár minutách mě měl zase na lopatě a byl jsem zase Brzobohatý na skvělý filmový zážitek z mile sehraného příběhu o stárnutí bilancování a rodinných hodnotách(ne těch v současnosti politizovaných, díkybohu). A v žánrech tu zase řádila Liška a chybí tam mysteriozní, Ramba na Vás administrátoři!  A do teď se nemůžu rozhodnout, jestli mě tu spíš přitahovala krásná a mladá Táňa Pauhofová nebo rovněž krásná, ale zralá Ivana Chýlková.  To abych se k tomu tedy někdy zase Navrátil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)
  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)

Reklama

Reklama