Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom rád som si pozrel ďalší chválený film Jiřího Stracha. Nezdieľam averziu českých divákov voči tzv. "okoukaným hercům" pretože nemusím vidieť a ani nevidím každý nový český film. Brainstorm má nepôvodný námet a je mi jedno, ak bude niekto namietať, že v Čase prebudenia išlo o lekársky experiment a tu o akúsi metaforu. Určite som ho nevnímal ako komédiu, skôr ako typický televízny film, kde všetky latentné problémy vystúpia na povrch v obmedzenom priestore a čase. Herci boli dobrí, dialógy prirodzené, akurát žiaden odkaz ku mne nedorazil, nič pozoruhodné a zapamätaniahodné som tam nenašiel. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach si u mě napravil reputaci po vánoční pohádce. BrainStrom je příjemné pohlazení po duši. Milý, lidský, skvěle herecky obsazený příběh Před pár dny jsem měla možnost vidět pana Brzobohatého v Rodácích a musím říct ,že jeho výkon tam i zde byl opravdu excelentní. Čas nic neubral ,spíše jen přidal na charisma a pár vrásek navíc. Kdyby to šlo a každý dostal měsíc navíc smířit se, snad by se nám odcházelo ze světa lépe. I když "konec" s Pavlem Liškou .............:-). ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Ve srovnani s tim, co se dostane do regulerniho kina je tento cistyy TV film opravdu tezky nadstandard. Radek je super vzdy, ale jako vsichni, co za neco stoji uz neni nejmladsi, takze jeho role tomu odpovida... a podobna situace nas ceka vsechny at uz v roli opatrujicich nebo opatrovanych. Jenom vice seniorskych filmu! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BRAINstorm- zvyšuje duševní kapacitu. Vzhledem k tomu, že vlivem stárnutí..... Takovej obyčejnej film, který v několika momentech dokáže pohladit na duši. Koncert pro R. Brzobohatýho, kolem kterého všichni hrají civilněji, než by člověk po všech těch podivných filmech očekával. A jednoznačné maximum si ukradl P.Liška ve své miniroličce. Člověk si ani nevšimne, že se tu řeší (mnou nenáviděné) vztahy. Lhát a zpívat se prostě musí umět! Pro kino by to asi potřebovalo kapku doladit, ale jako TV film to beru! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, proč se z lidí stávají ,,mišuge“. 2.) Nevím, jestli mám převzít zásilku, kterou jsem si neobjednal. 3.) Mám mladou milenku a pubertální dceru (a ještě se nepotkaly). 4.) Nevím, proč je dobré umět výborně lhát. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít doma dementního dědka, v posteli nenasytnou dvacetiletou maďarskou nymfomanku, v čekárně armádu psychotických hysterek a v zádech stále dravou a dominantní exmanažerku volného času, to by nakonec uvrhlo do totální letargie i naprostého mámtovpičistu Ivana. Naštěstí jsou na to prášky! Když jsem se onehdy Bubáka ptal, kde ty pilulky na Alzhajmra jakože seženu, abych se den co den nemusel divit, proč mám, kurva, furt narvané kapsy zauzlovanýma kapesníkama, řekl, že prý v Boží lékárně. A tehdy jsem se vyděšeně rozhodl, že jestli Bůh vypadá jako Liška, tak to radši risknu u konkurence, protože v nebi zjevně fetujou, oprostím se od veškeré dosavadní askeze a odříkání a pořádně si zahřeším. Akorát že mi to u éšopu G-bay.org furt hlásí, že stránka neexistuje, a tak teď držím v ruce pět zauzlovaných kapesníků, zmateně na ně čumím a nemůžu si zaboha vzpomenout, kterouže tu manželku bližního svého jsem to vlastně chtěl požádat. No nic, posmilním je asi tedy všechny. Mozkobouře (Kde to, kurva, jsme, Jirko? V Komonvelsu?!) rozhodně není o urputném vymýšlení zbytečných korporátních kokotin, jak by mohl kulturně zaprodaný název napovídat. Je to příjemný, milý a mlaskavý film s kardiem, jaké už se dneska netočí! Film, po kterém se i cynický divák jen tak přiblble usmívá s vědomím, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, a jak už to v pohádkách bývá, i když se zdá, že všechno je pičou ke zdi, lze to s trochou tumoru vždycky nějak otočit do aspoň trochu přístupnější polohy. Inšalah, samozřejmě! Prostě Epštajn v nejlepší formě, ten Nezván Nečekán zase dokonale koncertuje spolu s panem Věkem, no a Bubák to má jako obvykle pevně v uších, už nejmíň po sté ukazujíc, že držet jej v mantinelech televizní produkce je plýtvání perlami na svině v maloměstských obývácích. PS: A všechno nejlepší k dnešní půlce cesty za Ředitelem, vole! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)
  • Keď ide Jakub (Ivan Trojan) so svojimi deťmi z kina, môžeme vidieť vo vitríne pred kinom aj plagát k filmu Gympl (2007). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama