Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bohužel ty nový pohádky jsou povětšinou hodně blbý a toto je jasnej příklad. Za prvé se tam vyskytuje minimum herců, tzn. na zámku to vypadá, že žije jen král, královna a asi další tři lidi, kde jsou poddaní, stráže a další. Vždyť tam dřív bývalo lidí a lidí. No a pak to nehraní v podstatě všech, to je utrpení. Scénář a zápletka taky stojí za jantarovou hůlku a ta lesní královna, která šišlá, to už je jen vrchol ledovce. fakt děs ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem tuto pohádku skouknul v neděli po O v bedně a musim konstatovat, že jsem byl velmi příjemně překvapen. Opět když to porovnám s tím, co do nás pumpuje ČT o vánocích a kazí nám svátky za naše koncesionářské, nekřesťanské poplatky, se skupině ČT Chachar povedl celkem zajímavý počin. Solidně výpravná pohádka, s hezkými exteriéry, příjemnými herci (Vondráček, Dvořák), cameo s Lexou z Comebacku a rovněž neotřelým a nápaditým příběhem, což je při dnešní tvůrčí potenci našich režisérů docela malý zázrak. Nad zdejším hodnocením už jen nechápavě kroutím hlavou. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Scénář je hodně zmatený a disproporční. Zbytečně mnoho času se věnuje rozjezdu, takže hrdinové se k dospělosti, lásce a boji se zlým záporákem dostanou až v polovině filmu. Pak to autoři naopak vezmou hákem, takže divák si hrdiny ani nemá čas oblíbit. K tomu připočtěme ten tradiční pohádkový pseudohumor a zbytečně expresivní režijní pojetí a zkáza je dokonána. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Nízkonákladová splachovací telepohádka, která sází na přírodě blízké a dřevorubci nezvelebené exteriéry, ovšem mimo ně také nemá co nabídnout, jelikož scénář je slaboduchý i na desetiminutový večerníček a herecký výkvět předvádí s vypětím všech sil minimalistické výkony na maximálním prostoru. Ale pro ty, co rádi u telky usínají a bojí se, že o něco přijdou, vřele doporučuji! ()

Ghedina 

všechny recenze uživatele

Beru to jako velmi příjemné osvěžení.Oproti jiným novým pohádkám,které se hemží připosranými princi a odvážnými princeznami,je tady vše skoro ve starých klasických kolejích.Unesená skoro princezna, princ zachránce a neskutečně záporný záporák.Pár blbostí se i tady samozřejmě najde,ale u mě převažují více klady.Jen té dějové výpravy by mohlo být méně.Nejsme snad takový kreténi, abychom potřebovali vše vysvětlovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když Klárka (Tereza Hladišová) ke konci filmu tančí před Pavučincem s rukama nad hlavou, má v jednom podpaží velkou díru, ve druhém ne. (Clar)
  • Když pronásleduje družina krále Jaroslava (Jiří Dvořák) bílého jelena, dostane král do ruky kuši. V dalších záběrech už ale kuši nikde nemá. (rakovnik)

Reklama

Reklama