Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl ,že součanému německému filmu dám za 5 mimo Bílého pekla. Ale tohle se mě prostě líbilo. Má to velice sugestivní náladu a člověk u toho zůstává docela dost pohnutý.Začátek byl poněkud nudný ,ale na štěstí trval jen 20 minut a pak to přišlo. Bylo zajímavé sledovat chování lidí před blížící se radioaktivitou místy dost bezohlednými ,ale kdo z nás by se asi choval jinak. První zásadní moment přišel ,když přejeli malého kluka a jeho sestra ho na silnici mrtvého drží v náručí a auta na ní troubí a pouze jedno z nich se jí snaží pomoc. Pak je velice smutná ta část kdy je Hannah v nemocnici ozářená a začnou jí padat vlasy.A když začne chodit do školy jak na ní lidi koukají a jsou poměrně zlý. Osobně bych čekal mnohem víc solidarity v takové situaci. A nakonci kdy i její kluk zjistí ,že je ozářený a jedou spolu do míst kde v kukuřici leží její mrtvý bráška ,aby ho pohřbili ,vzhledem k tomu ,že tam jedou asi měsíc až dva po havárie to asi není zrovna hezký pohled. Tenhle tip filmů mám rád at už to je Den Poté či Vlákna ,který se přímo zabývají atomovým výbuchem ,tady se jedná jen o ozáření. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Protivně debilní film, s mizerně vystavěným dějem, stupidními postavami a pokleslou zápletkou. Při sledování mě iritovala téměř naprostá absence jakékoli logiky v jednání postav a celkový punc filmařského diletantismu, kterým je tato podívaná prodchnuta. Film je těžké zařadit i žánrově - navzdory názvu snímku je zde katastrofický element spíše upozaděn a film postupně sklouzává do povrchního melodramatu variujícího ohraná filmařská klišé o lidech, kteří navzdory blížící se smrti neztrácejí radost ze života. Tenhle film je prostě jen blbé béčko, které nestojí vůbec za pozornost. Přijde mi mimochodem zajímavé, že takový film vůbec v Německu mohl vzniknout, ale kdo ví - možná už tehdy v německé společnosti kulminovaly obavy z jaderné energie, které o 5 let později po jaderné havárii v japonské Fukušimě vyvrcholily v rozhodnutí německé koaliční vlády zavřít do roku 2022 všech tamějších 17 jaderných elektráren. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Radiace, nebo Mrak. Vždyť je úplně jedno, jak se film jmenuje. Důležité je, že se povedl. Od Němců je to překvapivě dobrý film. Tento národ jsem si vždycky spojoval hlavně s dobrým fotbalem a velmi trapnými komediemi typu „prcičky“. Ten zmatek na začátku filmu je velmi dobře udělán a diváka vtahuje do děje. Digitálních triků je poskrovnu. Vše působí velmi reálně, až máte pocit, že mrak, který vidítě z okna, je ten z filmu. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Celý región sa v panike natlačí do vlakovej stanice, ako keby vlak bol jediný dopravný prostriedok. Chápem, bola by to nuda, keby všetci pekne odfrčali na autách do bezpečia. ............ No nič, poďme k samotnému filmu. Tak ako bola nudná prvá polovica, od momentu, kedy zrazilo auto Hannahinho brata (inak riadná nečakaná facka) sa to aspoň trochu rozbehlo a niektoré momenty zobrazujúce beznádej či paniku sa podarili. Rovnako tomu svedčí ten nepríjemný záver, keďže celý film bol v podstate lovestory............ Inak , nie je ten Schnitzler náhodou nejaký aktista? Alebo ako si mám vysvetliť ten záverečný vyrujúci titulok ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Taková snaha o moderní film a la Vlákna pro teenagery, kde místo jaderné války je "jenom" jaderná havárie jedné elektrárny (a překvapivě zrovna jaderné). S tím bych problém asi ani neměl, kdyby to bylo povedené, proč ne, ale tohle bylo prostě strašně stupidně napsané i natočené. Snaží se to o co největší realističnost a přitom se tu všichni chovají přehnaně a naprosto pitomě, snad za každé situace, nehledě na to, že by při takové situaci panika určitě nastala a lidi by byli zmatení z toho, jak jednat a jak si zachránit život. Všechna ta snaha jde pak prostě do háje, když ona furt leze ven a neustále se někam přesouvá, ačkoli kdyby zůstala u domu, mohl by ji její kluk vzít s sebou autem i s bráchou, její bratr je totální dement, který si bůhvíproč myslí, že je všechno v pohodě a přitom to není žádné hodně malé děcko (a hlavně je neskutečně, ale neskutečně otravný), počínání jejího kluka je sice o poznání chytřejší, ale jak se přesunul z dopravní zácpy na nádraží se prostě nedozvíme a když radioaktivní mrak dorazí do města, člověk už vůbec nechápe, proč do něj ta holka hnedka vběhne, místo toho, aby se snažila na nádraží najít místo, kde by mohla zůstat v bezpečí a mimo to nejhorší... nebo aspoň nějaký jiný dům. A pak z toho je romanťárna, kde se všem strašně rychle mění emoce a chvíli ti dva spolu strašně jsou, pak zase ne, pak zase jo, chvíli je to strašně o chuti žít, pak se to snaží o těžkou depku a tyhle protichůdné emoce se tu střídají tak strašně často, až to není ani kapku uvěřitelné. Jako by ani Schnitzler nevěděl, jestli chce být hlavně temný a varovat před nebezpečím jaderných elektráren (které je ale krátkozraké a v závěrečném titulku pěkně přehnané), nebo jestli to chtěl zakončit carpe diem a mám pocit, že do konce filmu na to sám ani nepřišel. Prostě to nefunguje, fakt ne. A jak moc je nelogická celá situace ohledně postupu nemoci z ozáření sice nevím, když tomu nerozumím, ale nemám problém věřit tomu, že i tam jsou nelogičnosti - ostatně, hrozně bych chtěl vidět školu, ve které při spuštění alarmu (byť jen při obyčejném požárním cvičení!) mohl učitel jen tak říct, ať to ignorují a že to můžou přece řešit až za 20 minut (!!), protože teď píší test a to je důležitější než cokoli jiného... Ale tak aspoň se to snaží a ve scénách, kdy jde do tuhého, to dokáže být celkem napínavé. 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)
  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)

Reklama

Reklama