Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Recenze (255)

CrownThomas 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený film, Brosnan a Neeson to odehráli skvěle, nádherná příroda a krajina, western bych si představoval ještě trochu jinak, proto hodnocení 4*, ale zaslouží si je...70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a hlavně situovaný western je silný hlavně na začátku. Scény s vyndaváním kulky, šplhu po kládě, ohříváním rukou ve vnitřnostech stojí skutečně za to. Brosnan do role sedne úplně přesně a jeho pronásledovatel Liam Neeson je společně se svými kumpány taky perfektní. Navíc je tu velmi dobrá atmosféra podpořená zasněženou krajinou. Jak se film přesune do tepla, ztrácí trošku tempo, přesto dva hlavní představitelé film drží nad průměrem. Film má tu výhodu, že dlouho nevíme, kdo stojí na jaké straně a pouze si vše domýšlíme. Škoda konce, protože ty dvě deus ex machina postavy tam byly příliš násilně naroubovány a já osobně jsem třeba postavu Anjelicy Huston vůbec nepobral. Přesto se jedná o kvalitní a zajímavý western, který drží jeho hlavní představitelé, poměrně jistá režie a dobrý scénář. Určitě stojí za vidění. 70% ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Docela slušný western. Jde spíše o antiwestern. Příběh velmi slušný, herecký koncert Liama Neesona a Pierce Brosnana v rolích dvou ztracených mužů, z nichž jeden prahne po pomstě a druhý po odpuštění a klidu. Já film viděl už jako malý a pamatuji si, že tenkrát se mi moc líbil. Dnes už trochu méně, ale stejně je velmi slušný. Vizuálně ujde, prostředí hor Nevady a následný přechod do pouště je též povedený a hudba od Harryho Gregsona-Williamse je moc hezká a doplňuje filmu moc pěknou atmosféru a to jak mrazivými tématy tak velmi citovými. Nejlepší a nejsilnější scéna je asi finální. Celkově bych dal filmu hezkých 65%. U mě za čtyři hvězdičky. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal hlavně kvůli hudbě Harryho Gregsona-Williamse, která oficiálně nevyšla na CD. Bohužel hudba ani film ve mne nezanechaly hlubší otisk a vyšuměly jak pára nad hrncem. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Neeson je tradičně dobrý, ale docela překvapil Brosnan. Nádherná krajina a padnoucí hudba z toho dělá slušný komorní western. Trošku mě akorát zklamaly ty zvláštní dvě postavy na konci. Ale jinak opravdu pěkné... -"Let him bleed." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicke kovbojky sa uz prestali tocit, ale nie je naskodu pripomenut si tento filmovy zaner, ktory mam stale rad. A ked sa objavi v nom vyborny Pierce Brosnan /Golden Eye, Die Another Day...../ s takym Liamom Neesonom, tak je o kvalitnu fimovu podivanu postarane : 69 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a pojatý film (v žádném případě se nedá mluvit o westernu). Krásná krajina, výborné výkony herců Brosnan/Neeson a kamery, ale celému filmu dělá šrám přes obličej jeho neskutečná skoro dvojhodinová stopáž. První dvě třetiny jsou hodně zajímavé a člověk se nedokáže odtrhnout (ani na záchod), pak ale příjde hodně prokouknutý konec (průhledný jak kopírák). Moje hodnocení 70%. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic překvapivého. Ani důvod k té honičce, ani konec. Ale hlavně celá zimní sekvence je velmi zdařilá. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson snad poprvé v roli záporáka. Nebo ne? Zajímavá podívaná s luxusním začátkem v horách, dále je to však bohužel docela velká nuda. Konec rozhodně nečekaný ale určitě vítaný. Perfektní hudba, úžasní herci. Škoda, že David Von Ancken nedokázal udržet napínavost a záživnost prvních cca 45 minut v horách. Mohlo to být vynikající. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Trochu drama, trochu podobenstvi, trochu western... natoceny to je slusne, ale ta pseudohloubka me fakt vytacela stejne jako obsence poutavejsi zapletky, resp. jakyhokoli deje. K premejsleni o vlastnicj valkach nic podobnyho sledovat nepotrebuju. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to vylepšit. Chtělo by to ještě hodně vylepšit. Ale kdo by neměl rád tyhle zadumané filmy, složené ze záběrů na divokou přírodu, zamračených pohledů dvou protivníků, občasného nadpřirozena a všudypřítomné tíhy nemilosrdné osudovosti. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak publikum film ocení jeho dobré stránky a ignoruje príliš tvrdý koniec, bude sa riadiť iba veľkolepou žánrovkou bude spokojný. 5/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Vcelku podarená dráma, ktorá však v druhej polovici stráca dych a posledných 20 minút som už doslova čakal na záverečné titulky. Film však stojí za videnie minimálne vďaka skvelým výkonom Brosnana a Neesona. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavě pojatý film, nadarmo se neříká: "Co se vleče, neuteče." Největší plus tohoto filmu pro mě byli hlavní hrdinové či snad záporáci v podání úžasného Liama Neesona a skvělého Pierce Brosnana. Skvostné záběry okolí nebyli také k zahození. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Tendle film mužu jedinně doporučit. Výbornej filmek se skvělým hereckým obsazením. Vše velmi realisticticky provedený a podařile natočený. Nenudil sem se ani chvilku. Brosnan v trochu pro něj netradiční roli to sehrál bravůrně. Dal bych i 4* , ale kvůli tomu trochu zbytečnýmu "mystic" závěru jen 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý western s dobrou atmosférou, ktorý vie byť aj drsný. Ústredná dvojica je dobre vybratá a aj keď by si mohli role pokojne aj obrátiť, predsalen sa Neeson do záporných postáv hodí viac. Najlepšie mi prišli scény v zasnežených horách, a to nielen kvôli tomu, že som - tu sa topiaci v pekelných horúčavách - im ten chlad závidel. Zvláštny a nevhodne zvolený mi prišiel fantasy záver, ale inak zaujímavá westernová filmárčina. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Lepších 60% o kterých se hlavně zasloužili Pierce Brosnan a Liam Neeson. Jinak tak trochu jiný western. ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 min- pět chlapů honí chlapa jednoho... v lese... Divák neví proč. Divák neví kdo je hodnej, kdo je zlej. Brosnan s nožem je jak Rambo. Divák se baví. Ale jen prvních 20 min. Pak něco začne drhnout. Nastupuje Zdlouhavost. Nicméně sled mírně nelogických událostí směřuje ke grande finale- a po 70 min je to tu- Malý princ na poušti potkává lišku... Nechápete? Divák taky ne... ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zaujimavý film vo viacerých pohľadoch, situovaný najmä v prvej polovici do peknej drsnej prírody. Najviac ma však zaujal mystický záver a rozchod hercov vlastnou cestou - a to mi tak trochu pripomenulo lynchovinu. Nejde teda o klasický happyend, je to krok vedľa (nehovorím že zlý) k všeobecnej spokojnosti aj fanúšikov Brosnana. Je to teda niečo, o čom človek po filme popremýšľa, a preto som sa priklonil k 4*. ()

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama