Reklama

Reklama

Psanec

Trailer

Obsahy(1)

Londýn současnosti. Plný násilí, krutosti a zločinu. Do takového prostředí se vrací veterán z Iráku Danny Bryant (Sean Bean), kterým společnost opovrhuje. Když nevinné neochrání policie, pokusí se vzít věci do vlastních rukou... (Sonnik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Nick Love se opět pustil do brutálního zpracování Anglie a její společnosti. Společnost kde si přímo na předměstí Londýna ti největší mafiáni vesele „tykají“ s policií a kde každý roh okupuje drogový dealer, mafián, pedofil či jim podobná pakáž. A přesně zde se vrací zklamaný a touto komunitou opovrhovaný voják Danny Bryant, aby se pořádně „dožral“ a s pomocí pár kompliců vyčistil ulice. Myšlenka je dost dobrá aby se z ní dal vytřískat pořádný snímek. Nick se však příliš zahleděl do různých hrátek (divokost a „roztěkanost“ kamery) a na příběh a jeho aktéry tak absolutně zapomněl. Na jednu stránku se mu musí nechat dobře odvedená práce na násilnických scénách, které brutalitou jen hýří avšak tohohle jsme se dostatečně nabažily v jeho předešlém snímku (Hooligans) a proto se jeho Vyvrženci nedoškrabou dále než na solidní průměr… ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Psanec - v hlavní roli S. Bean - film stejně stojí za sranec. Tento počin je zbytečný, co se týče filmařiny, a tudíž i koukání na TV. Já si řek, že když tam hraje S. Bean, bude to v pohodě - drsňáci mu jdou - možná ještě o kapánek lépe než Willisovi. A neni tak okoukanej. Jenže ne! Je to hovadina. Do kvalitního thrilleru to má daleko jak housenka k motýlovi. ()

Reklama

Rocket 

všechny recenze uživatele

Po vynikajucich Hooligans a nadpriemernom Biznise sklzol tento britsky reziser (ktory sa moze pysit pravdepodobne najviac cool priezviskom na filmovej scene :) ) k nemastnej neslanej sonde do sfer odvratenej strany Londyna. Podobnych filmov mapujucich spinu tohto mesta sme tu mali neurekom, az sa obavam niekedy poctit tuto "krasnu" metropolu svojou navstevou. Vyhrady by som mal k nejasnej motivacii niektorych hlavnych postav. Hlavne mam na mysli Dekkera, ktoreho stvarnil moj oblubenec Danny Dyer. Taktiez som mal hlavne pocas zaverecnych scen dojem, akoby bol film ku koncu usity horucou nitou. Scenarista sa ocividne moc netrapil :) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Klasický oko-za-oko revenge movie, v ktorom si skupinka "ublížených" odbojárov hlavu veru moc nenamáhala (motivácia vs. dôsledky) a režisér si myslel, že keď sa digitálom freneticky máva, zbesilo zoomuje a polovica záberov sú detajly či polocelky, tak že to nebude vyzeať lacno. Prekvapuje ma, že Nick Love po nadpriemerných filmoch (Football Factory, Biznis) servíruje niečo tak prosté, nezáživné a hlúpe. A opäť platí: VŠETKO zaujímavé je v traileri. Bohužial. 50% ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Už v úvode vás ovalí pulzujúca temná atmosféra vytváraná súzvukom roztrasenej(aj keď možno občas kontraproduktívne) kamery, tmavšieho filtra a na diváka ako magnet pôsobiacej hudby, ktorá vás úspešne sprevádza na každom kroku pachom krvi a strachu napáchnutého Londýna riadiaceho sa základnými inštinktami prežitia. Excelujúci Sean Bean, ktorý ako vojak veterán vracajúci sa do domova prekvapujúco pripomínajúceho miesto svojho bývalého pôsobiska, sa stáva samozvaný "Zoro-agitátor" so zmyslom pre urýchlený výkon práva spolu s ďalšími spriaznenými dušami tejto "Londýnskej domobrany". To čo šliape na pedál surovosti, sú naturalisticky prevedené bitky-rýchle no o to smrteľnejšie. Jediné čo tejto fascinujúcej, možno až komixovej predstave odcudzenia veľkomesta meniaceho sa na jednu veľkú arénu, v ktorej zabiješ alebo budeš zabitý, je prepracovanejší scenár, ktorému dochádza dych v momentoch najväčšieho vypätia. 3,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Nick Love napísal scenár na základe krátkych príbehov uverejnených v rôznych britských periodikách. Príbeh je síce vymyslený, ale mnoho z vykreslených udalostí je založených na skutočnosti. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama