Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

tombac 

všechny recenze uživatele

Letošní trhák a jeden z nejvýdělečnějších korejských filmů je konečně tady. Po akčním Typhoon a pseudomonster dramatu The Host další korejský film s ambicí výdělku v amerických kinech. Tentokrát to Korejci pojali jako koprodukci se vším všudy a pro vyšší pravděpodobnost úspěchu mimo Asii snímek rovnou vybavili většinově americkým hereckým obsazením. A jak je vidět na slušných tržbách (na asijský film) v USA, tato taktika se vyplatila... Objektivně vzato, film není žádná bomba. Historická sekvence z Jižní Koreje 15. století evokuje slušnou korejskou fantasy wu-xiu, jenže po přenesení děje do současného Los Angeles fantastické prvky začnou haprovat. Přerostlá kobra a létavé potvory metající firebally jsou ještě ok, ale dědek připomínající Pinheada a třímající v ruce magický meč, který má na povel armádu těžkooděnců a nafouklých monster vybavených kanóny, to už je trochu moc. Ještěže tu máme ve druhé polovině demolici města a především souboje poletuch a vrtulníků dávají zapomenout na nedokonalé triky. Kvůli PG-13 žádná krev, ale střílí se a vybuchuje hodně uspokojivě. Pomineme-li vyloženě fantasy finále, film nepředvede nic, co bychom neviděli v trailerech. I to mi stačí k relativní spokojenosti. Příběh má D-War podle očekávání slabší a bere se moc vážně, ale jako nenáročné výpravnější béčko je ucházející. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Trailer jsem viděl v Datartu na televizi za milion korun. Nebo abych byl upřímný tak jen úryvek traileru, protože jsem pospíchal. Strašně mě nadchla myšlenka válek monster uprostřed amerického velkoměsta a okamžitě jsem si film sehnal. Bohužel mé nadšení trvalo opravdu jen po dobu bitvy ve městě jinak to byla strašná kravina. Je to škoda. Mohla z toho být taková lepší Godzilla kdyby do toho nepletli nějaké legendy. Efekty nebyly uplně nejhorší. 50% ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

ach jaj...tak toto je podla mna pekna hovadina...od uplneho odpadu to u mna zachranil len ten for s obrovskym hadom v nemocnici a scena, ako sa dinosauri, alebo co to tam bolo, nahanali s marinakmi, ktori ako keby dosli priamo z Iraku. Kvoli totalne debilnej rezii a scenaru sa na tento "vytvor" neda pozerat ani ako na brainwashing, lebo ta stupidita ma po cely cas riadne iritovala...10 z 10 usnych lekarov radi stisit hlasitost na minimum, ak nechcete ohluchnut s "obcasneho" škriekania dracikov... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc peněz....ty by se narvali animátorům, kteří odvedli (za ty prachy) přímo výbornou práci. Útok na LA je prostě parádní jak cyp. Jenže, jak už je tu tisíckrát zmíněno, trvá asi tak 30minutek. Jason Behr je prostě neschopnej imbecil, který se umí tvářit jen tragicky (a to ještě k tomu velmi blbě)...kdyby do hlavních rolí obsadili všechny bestboye a osvětlovače, tak ta kulervoucí akce mohla být o 15minut delší, no ne? :) Scénář snad ani nebyl, zadání bylo: "Pamatujete si na největší dějová klišé? Fajn, tak se to snažte na place nějak zahrát." Ale těch oserů je tam víc, párkrát jsem si říkal, jestli to není parodie...fakt, je to příšerné! A opravdu hodně mě překvapilo, že scénář má na svědomí stejný člověk, který se ujal režie....jihokorejec a napíše takové hovno? Neřeknu, kdyby poměr akce:děj byl nějak 85:15, potom by to dávalo smysl, ale takhle? No fucking way, man. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poriadne pritiahnuté spracovanie ázijskej legendy, ktorej výrazne chýba charakterizácia postáv a v celku je to niečo ako Godzila so slabšími trikmi. Režisér nie je úplne mimo, ponúkne nám pár pekných záberov a keď nabehne vojsko proti príšerám do mesta je sa na čo pozerať, len ten scenár je príliš prázdny. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama