Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo, něco tak stupidního se opravdu nevidí každý den. Už dávno zastávám názor, že japonci a číňani jsou naprosto pošahaní, teď jsem si k nim přihodila i korejce. Měli jste tu smůlu vidět někdy libovolný díl nebetyčné kokotiny zvané "Power Rangers"? "Dračí války" jsou podobně duchaplné;-). Scénárista a režisér v jedné osobě Hyung-rae Shim (na beton narozený po roce 2003 hlavičkou na beton:-)) divákovi předkládá "originální" legendu o bělovlasém Mistrovi s dlouhatánským obočím, co umí lítat jako vrtulník, běhat po vodě a v dlaních má zabudované kulomety; cvičí na podobného frajera svého mladého Žáka a chtějí ochránit nějakou od přirození tetovanou holčinu, aby ji nesežral zlý megahad, anžto ji má sežrat hodný megahad. Protivníci klaďasů jsou taková čistější, nablýskanější varianta temných sil Mordoru - mají samozhmotňující efektní meče, místo koní dinosaury, vzdušnou podporu ve formě létajících ještěrek, vrcholem pak jsou obří želvy s obřími raketomety na zádech. Síly zla neuspějí, tetovaná šmudla uteče s bojovníkem-žákem a koza zůstane celá, nenažere se ani jeden had. Zkoušejí to tedy znovu po půlce století, šikmooký Mistr se reinkarnoval do kulatookého vetešníka, žlutý Žák do bílého novináře a tetovaná korejka do tetované američanky. Potkají se, všechno si snadno vysvětlí, honí je přitom zlý had - skoro jim stačí, když jedou v autě, ale jakmile utíkají pěšky, jsou na něj moc rychlí. Do toho se motá nevtipný černý sidekick, FBI, sem tam vypomůže uvědomělá spoluobčanka, z níž se vyklube metamorfující Mistr. A na konci se hodný had změní v jelena s nudlema u nosu. A vo tom to je, přátelé, nic nepřeháním, nic nepřibarvuju. Vskutku třeskutě imbecilní záležitost, na které se nedá pochválit takřka nic - absolutně dementní scénář (pominu logické kopance, nikdo soudný by v té kupě sraček logiku nehledal), diletantská režie, amatérská kamera, toporní, necharismatičtí herci, dialogy ve stylu "Ema má maso, máma má mísu, miluju tě navěky". Investované milióny jsou vidět akorát na občas obstojných efektech - za ty ponechávám jednu hvězdičku. A tahle nehorázná pí*ovina si na sebe podle údajů od T2 dost solidně vydělala... a má to tady 44%, to mi rozum vážně nebere. Zlatý Uwe Boll, dejte mu Oscara! 11% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Úžasné veledílo. V době, kdy sem ten komentář plácnu, už budu vědět najisto - teď si tipuju, že kolem bude spousta jedno-dvojhvězdiček a potupných komentářů. Ať tomu tak je či není, jsem rád, že patřím mezi ty, kteří si dokáží opravdu, Opravdu užít skvělý film. D-war nezdržuje a neotravuje otravnou omáčkou, jak to dělá spousta jeho žánrových bratří. Již ze začátku máme jádro příběhu, a pak se rozjíždí jízda, která neskončí až do konce. Grafické orgie postavené na prastarém příběhu, nic více, nic méně. Od korejského filmu Host jsem podobný zážitek neměl, a že mi hodně chyběl; plných pět z pěti si rozhodně zaslouží. Ano, jako u každého filmu, menší chybičky se našly - děj občas skočí příliš rychle dopředu, snad nějaké ty menší detailíky v nějaké scéně - ale opravdu, Opravdu bych se za sebe musel stydět, kdyby mi tyto chybky dokázaly zkazit tak úchvatnou podívanou, jako je D-war... A připíšu to sem - už jsem tu, a s hvězdičkami jsem se koukám nespletl :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo utrpenie. A keby neprišla záverečná polhodinka, ktorá ponúka nepretržitú porciu akcie, tak by som si začal trhať vlasy. CGI-efekty mali celkom slušnú úroveň, ale čo z toho, keď príbeh bol na úrovni tých zo seriálu 'Power Rangers', režisér si zrejme pomýlil zamestnanie a kameraman by občas mohol s kamerou aj trošku pohnúť, pretože akčné scény boli nanajvýš neprehľadné. 20%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film bezostyšně vykrádá slavnější snímky (Mumie, Godzilla, King Kong, Pán prstenů a další) a navíc v první polovině je svým nudným až nesnesitelně natvrdlým pojetím zralý téměř na ručník. Druhá polovina je však nečekaně jedna velká digitální smršt, která se za svou kvalitu triků rozhodně nemusí stydět. Horší je to s herci a Behra, Brooks, Forstera nebo Robinsona (škoda, že dostal tak málo prostoru) nepovažuji za vyloženě špatné, ale tenktokrát je nemám za co chválit. Digitální příval a celkem překvapivý konec má podíl na mém celkem příznivém hodnocení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem zase takhle jednou dostal chuť si pustit nějaký ten asijský kousek a náhodná volba mi do cesty přinesla tento film. Směsice akčního fantasy hororu mi rozhodně nevadila, navíc strohý obsah filmu nevypadal na první pohled zas až tak špatně. Ve skrytu duše jsem tak nějak doufal, že by mohlo jít o něco podobného, jako nám nabízí třeba Gojira série. Bohužel jsem však dost spletl a popravdě z tohoto filmu zrovna moc nadšený nejsem. A to i přesto, že do něj jeho tvůrce (režisér a scénárista v jedné osobě) investoval opravdu nemalý peníz. No a jak jsem zjistil, tak si na sebe tento počin i dost solidně vydělal (což opravdu moc nechápu). Celková kvalita filmu totiž moc dobrá není. Hlavně tedy co se samotného příběhu týče. Některé pasáže jsou neskutečně nudné, dá se tu narazit na opravdu velké množství nelogických situací a jediné co jsem dokázal ocenit trochu více, jsou samotné speciální efekty. Ty nejsou zas až tak špatné. Dost mě však iritovala především ona Burakiho armáda rytířů, ještěrů, tvorů s raketomety na zádech – no prostě téměř nezničitelná mašinérie, která ničila všechno nejen v dávné historii, ale víceméně sejmula i půlku Los Angeles. Na opravdový souboj dvou Imoogi si musíme počkat až do samotného závěru. To však neznamená, že by zlý Buraki nějak zahálel. K dílu zkázy přispěl rovněž mírou vrchovatou, nicméně hlavně okolo něj se točila i spousta nelogických prvků v tomto příběhu. Další alfou a omegou byli naši dva hlavní lidští hrdinové. Jejich představitelé mi byli docela sympatičtí, nicméně se v některých chvílích rovněž chovali a rozhodovali jako totální retardi. 40% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno