Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin, Hannah a šestnáctiletá dcera Samantha tvoří šťastnou rodinu. Hannah ale cítí, že její dcera prochází krizí a rozhodne se s ní na pár dní odjet. Během cesty dojde k nehodě a Benjamin musí náhle čelit velké tragédii: jeho žena i dcera upadly do těžkého kómatu. Hannah nabývá vědomí jen na okamžik, kdy naposledy stiskne ruku své dcery, která právě otevírá oči. Poté Hannah umírá. Benjamin, zdrcený ztrátou své ženy a šťastný, že jeho dcera je naživu, postupně nabývá dojmu, že duch Hannah vstoupil do Samantina těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

kajas 

všechny recenze uživatele

"Převtělená" je v podstatě úplná blbost, ale Duchovny hraje zmateného muže velice dobře. Navíc mne opravdu zajímalo, jak příběh dopadne. Dopadne dost podivně, mimochodem. Také bych jako většina zdejších uživatelů "poděkovala" televizi Nova za VELICE časté reklamní bloky v jinak poměrně krátkém filmu. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s uživatelem Praxis. Zajímavé táma, výborná Lili Taylor, mdlý a pasivní Duchovny, useknutý konec. Mohlo z toho být mnohem víc, kdyby se propracovaly pocity a strasti hlavních hrdinů. To se však nestalo. The Secrat je dle mého skromného názoru remake japonského dramatu Himitsu, který se opravdu povedl (žádná polovičatost). Himitsu můžu jen doporučit. Převtělené pak dávám lepší 2 hvězdičky (55 %). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No, popravdě jsem očekával slušné drama s mysteriozní zápletkou, ale ono nakonec zůstalo spíše jen u toho dramatu. Duchovny se lehce svezl na průměrném scénáři, odvedl si svůj výkon, ale nic extra navíc nepředvedl. Přece jenom tu mohlo být více toho slibovaného mysteriózna, ale to už bych chtěl asi moc. Tohle mi přišlo jako „slaďák“ pro náctileté dívky s dobrým koncem. Dá se na to podívat, vyložená ztráta času to není, ale určitě jsem tady nenarazil vyloženě na nic, proč bych to musel vidět někdy znovu. Olivia Thirlby když se namaluje vypadá docela k světu, nicméně se ani nedivím, že její tatík tak vyskakoval. Mít takovou dceru, tak jí taky hlídám jak pes… ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů na toto téma tady bylo už hodně, ale jen tenhle mě uchvátil. Je to jeden z mála filmů, kde se stalo něco, na úkor někoho jiného. Film mi nudný nepřišel. Dokázala jsem se vžít do situace hrdinů a prožívat spolu s nimi jejich trápení a každodenní situace, které pro ně byly více než těžké... ()

Pete24 

všechny recenze uživatele

Námět, se kterým se pracovalo překvapivě dobře, tím pádem jsem se o to víc bál o konec a oprávněně. Klasický happyend přišel a navíc s nepřímým poselstvím, ať si dcerunka teda ty drogy s kamarádama bere, hlavně ať je šťasná. Dějově i herecky nadprůměrný film s totálně podprůměrným, americkým koncem. Takhle zklamaný po finálních deseti minutách už jsem dlouho nebyl. Ve dvou třetinách filmu jsem byl na 80%, ale konec to absolutně degradoval až parodoval na 40%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Podle hinduistického pohledu se nesmrtelné „to“ (átma) nerodí ani nikdy neumírá, nikdy nevzniklo ani nikdy nezanikne a po smrti těla vstupuje do těla nového zrovna tak jak člověk odhazuje zchátralé šaty a bere si šaty nové. Tento cyklus zrození, úmrtí těla a převtělení (samsára) pokračuje až do definitivního osvobození (mókša). (formelin)

Reklama

Reklama