Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 209)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Míň než westerny mám nasledované snad jen japonské anime, tudíž v rámci žánru nemohu nějak objektivně srovnávat, no můžu ale říct, že do určité chvílě jsem byl do tohoto filmu tak vtaženej, že jsem uvažoval o nejvyšším hodnocení. Hlavně tedy kvůli hereckému koncertu tria Crowe, Foster a Bale. Ale ten závěr, to je největší WTF co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Od dialogu v hotelovém pokoji, kdy mě poprvé napadlo, k čemu to celé směřuje, jsem upřímně doufal, že se to vyvrbí jinak. No bohužel nevyvrbilo, a Yuma tím ztratila veškerou věrohodnost a vážnost, což mé hodnocení shodilo na průměrné tři hvězdičky. Škoda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nepřežil bych ani pět minut, kdybych nebyl skrznaskrz zkaženej..“ Lze tomu věřit, když si autor kreslí obrázky, trousí přísloví z bible a ke všemu vypadá jak R.Crowe? Po stránce hereckého obsazení výborné, i když Fosterovi toho do Henryho Fondy s výjimkou modrých pronikavých očí schází ještě docela hodně. To scenáristův vlak natřený odlupující se antikorozní barvou je jiné kafe. Prázdný jak cela, co čeká na Bena Wadea, celou cestu podezřele drncá a zhruba patnáct minut před městem Contention zcela vykolejí. Nebýt jistých okolností, mohlo toto křehké pouto pokračovat nošením pomerančů a osmisměrek do Yumy.. Chvalitebný pokus o vzkříšení westernu, ale mistr Leone se v sedle ani nezakymácel. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako fanda John Wayna i Clinta Eastwooda jsem upřímně doufal ve stylovější návrat mrtvého žánru. Je to sice nadprůměr, ale na to, že dostal Mangold solidní peníze a Balea s Crowem, mohl předvést daleko víc. Čekal jsem alespoň nějaké pomrknutí nebo jednu ultimátní sekvenci. Takhle by to u mě prošlo, kdyby se točilo pět westernů za rok a ne jeden. 7/10 ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Westerny, které sem viděla by se daly spočítat na prstech rukou. Navíc v posledních letech těch nových ani moc nebylo. Koukám, že k dnešnímu datu (3.1.08) jsem přesně 300. zvědavec, který nemohl počkat skoro čtvrt roku (proč je to u našich sousedů už v lednu?) na oficiální release. Kdybych mohla film rozdělit na poloviny, tak první byla taková nějaká, moc mě nezaujala (60%). Ale ta druhá! Úplně mě přirazila k židli (100%). A ten konec byl.. Zkrátka se mi líbil a svedu to na prach z prérie v očích. Ještě můj oblíbený Russell v tom úžasnym černym klobouku...mhmhmm:o) Když Ben zapískal na svého koně, věděla sem, že do toho vlaku bych taky naskočila, bez váhání. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celé filmové soukolí se sice rozjíždí jako těžkotonážní parní lokomotiva, ale jakmile se rozběhne, uhání energicky a plynule. A pak přichází zde velice diskutovaný závěr. V podání Wadea nedojde k vůbec žádnému překvapivému činu, on je tak nad věcí, tak nezávislý, chladný, znalý a sebevědomý, že si může dovolit spáchat cokoliv (ono závěrečné hvízdnutí na koně je pak tím gestem nadřazenosti). Film je tak trochu poctou klasickým starým westernům, disponuje výbornou režií a skvělými herci. Prvotřídní a neskutečně úderný výkon podává charizmatický Russell Crowe, který pokorňáckého Christiana Balea o celou koňskou délku zastínil. Parádní je i "starscreamovský" Ben Foster. Místy možná ne úplně reálné, či lehce klišovité, ale nebyl to třebas záměr?? 55 miliónů dolarů(rozpočet)/67,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Když Ben Wade (Russell Crowe) cituje z "Bible", spojí dva verše dohromady, ač má jít o citaci jen z knihy "Přísloví". Jde o verš 25 z knihy "Přísloví", kapitoly 16 ("Někdy se člověku zdá cesta přímá...") a verš 9 z knihy "Letopisů", kapitoly 28 ("... Hospodin zkoumá srdce..."). Ve scéně, kde cituje "Bibli" poprvé ("Kdo střeží svá ústa, chrání svou duši, kdo příliš otvírá své rty, na toho přijde zkáza."), je citace naopak přesná. (Kuny27)
  • V osmé minutě, kdy bandité přepadávají dostavník, obsluhují kulomet dvě osoby, z nichž jedna je zastřelena. V záběru o minutu později však za kulometem vidíme opět dvojici. (WillyMarks)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama